PODELI
Foto: Mladen Mitrinović Đo

Pošto se zna da na trgovima i u klubovima 31.12. neće biti organizovanih dočeka Nove godine, novosadska grupa BES je rešila da svim ljubiteljima čvršćeg zvuka, tačno u ponoć, pokloni svoj novi, treći po redu singl “Krah” sa predstojećeg albuma koji nosi naziv “Periferija ljudskosti”.

Iako pesma kojom će bend poželeti srećnu novu ima prilično apokaliptičan i pesimističan naziv, ekipa BES-a poručuje da je u pitanju svojevrstan “omaž” protekloj 2020. godini koja je, svi ćete se složiti, ostavila itekako traga u našim životima.

“Za nas muzičare je bilo nezamislivo provesti takoreći celu godinu u četiri zida, bez ijednog nastupa. UŽAS. Pri tom apsolutno ne želimo da pričamo o finansijskim gubicima, već o čistom kontaktu sa publikom i tom predivnom energijom koja se dešava na nastupima. To je za nas neprocenjlvo! Takođe bi da poručimo svima koji su nas pitali za datum izlaska albuma da će ipak morati da se strpe još malo… Prvobitna ideja je bila da se to dogodi sada, tokom decembra, međutim, zbog celog ovog cirkusa primorani smo da pomerimo izlazak za proleće. U međuvremenu ćemo izbaciti nadamo se još 2-3 singla. Do tada, budite pozitivni… ne na virus… već u glavi, uživajte u životu i ljubavi, dišite punim plućima, slušajte muziku i nadajte se da ćemo se od tamo negde maja, juna, ponovo svi družiti na koncertima. Sve najbolje u 2021. godini, voli vas bend BES!“, poručuje Saša Friš, gitarista benda.