PODELI

Sa četiri uzbudljive tematske pozorišne nedelje, Srpsko narodno pozorište otvorilo je Pozornicu pod zvezdama. Mesec dana operskog i dramskog programa u toku su od 4. juna, na krovu TC Promenada, a bioskop Cineplexx Promenada pridružuje se programu uz Nedelju domaćih filmova od 12. do 18. juna.

Nedelja domaćih filmova predstavlja reviju nekih od najgledanijih domaćih filmova u prethodnom periodu koji će biti prikazani svake večeri, osim srede, koja je neradni dan bioskopa, od 19 časova. Posetioci će imati priliku da ponovo pogledaju filmske hitove kao što su Južni vetar, Taksi bluz, Balkanska međa, Ajvar, Santa Maria della Salute i Biser Bojane po specijalnoj ceni od 300 dinara. Karte su u prodaji na blagajnama bioskopa Cineplexx Promenada.

Finale ove filmske nedelje biće veliki koncert filmske muzike pod nazivom Zvižduk u 8 na samom krovu u izvođenju Opere Srpskog narodnog pozorišta.

“Zvižduk u 8 je omaž dvojici neverovatnih umetnika koji su nedavno preminuli od posledica koronavirusa – Đorđu Marjanoviću koji je izvodio upravo numeru pod tim nazivom, kao i čuvenom filmskom kompozitoru Zoranu Simjanoviću koji je nedavno preminuo od posledica koronavirusa. To je muzika iz filmova uz koje smo odrastali, plakali, smejali se. Reč je o najpopularnijim kompozicijama iz srpske kinematografije i njihov veliki kvalitet je prepoznatljivost. Kao što su replike iz domaćih filmova ušle u svakodnevni govor i neiscrpno se ponavljaju, tako je i muzika postala antologijska. Muzikom koja ima umetničku vrednost a prati srpski film, želimo da se vratimo u neko sasvim drugo vreme i muziku smestimo u potpuno drugačiji ambijent. Nije ovo puki koncert, već iskustvo”, kaže direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Karte za Nedelju domaćih filmova u prodaji su na blagajnama bioskopa Cineplexx Promenada, a ulaznice za program na terasi TC Promenada i koncert filmske muzike mogu se kupiti na blagajni Srpskog narodnog pozorišta ili pozorišnom online servisu.