U petak, 26. jula 2013. godine sa početkom u 21:30, u Domu omladine Pančevo održaće se jump blues veče uz grupu “Blue Familiy”. Ulaz je slobodan.

Grupa „Blue Family“ od samog nastanka izvodi poseban stil bluza, poznat kao jump blues, koji je nastao četrdesetih godina prošlog veka.

Jump blues je muzika za igranje, koju su veliki sastavi sviralih pedesetih godina, pa se svelo na manje kombo sastave, da bi moglo da opstane u ovim vremenima, kaže lider benda Milan Jaraković.

Snimili su album prvenac 2002. godine, pod nazivom „Here Comes the Blues”, koji je postao vrlo popularan među ljubiteljima bluza, a numera „Good Morning Little Schoolgirl” bila je nedeljama na prvom mestu jedne danske radio-stanice.

To je prekretnica u životu „Bluz porodice” – počele su svirke po Srbiji, ali i po drugim evropskim zemljama. Njihov džamp bluz osvojio je srca čak i najtvrđih bluzera – održavaju oko 150 koncerata godišnje, sviraju po najvažnijim evropskim bluz i džez festivalima na kojima nastupaju velika imena bluza i „prže” gde god postoji interesovanje za njihovu svirku.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.