Terraneo festival predstavlja legendarne britanske glazbenike Fun-da-mental koji se, nakon otkazivanja nastupa Azealie Banks, pridružuju lineupu Terraneo festivala.

Sastav je poznat po energičnim nastupima koji spajaju muziku zapada i istoka, po svom otvorenom političkom stavu i izraženom zagovaranju i pripadnosti islamizmu. Fun-Da-Mental su poznati kao azijski Public Enemy, a na Terra stageu će nastupiti pre headlinera The Prodigy u sredu 7. avgusta u 22.45h. Ovaj dodatak zatvara lineup trećeg Terraneo festivala.

Sastav Fun-Da-Mental stavlja naglasak na muziku i kulturu Istoka i Zapada s elementima britanske elektronske scene kao i američkog militantnog hip-hopa, te indijskih, afričkih i world beat ritmova. Muzika sastava takođe uključuje mešavinu Indijske klasične i popularne filmske muzike, marokanskih bubnjeva, Qawwali zvukova, islamskih melodija i isprepliće dijaloge slavnih Hindi filmova. Fun-Da-Mental je poznat po vatrenom antirasističkom stavu, a aktivni su i u održavanju mnogih antirasističkih događanja i koncerata.

Nakon objave o Terraneo 2013. boat partijima, kompletnom rasporedu izvođača i informacija o festivalu koji se održava u Šibeniku od 7. do 9. avgusta, Terraneo je najavio još dobrih vesti, pogotovo za one koji su ostavili kupovinu ulaznica za zadnji čas. Dok većina festivala ima tendenciju povećavanja cena ulaznica na ulazu na dane festivala, ove godine Terraneo će ostaviti iste cene na vratima kao i prošle godine. Dakle, cena festivalske ulaznice za vreme trajanja festivala iznosi 490kn, a cena dnevne ulaznice 250kn.

Kamp ulaznice ostaju 221kn bez obzira na datum kupovine. Ako još niste kupili svoju ulaznicu za kamp, preporučujemo da to učinite pre početka festivala u sredu, 7. avgusta, kako bi bili sigurni da imate mesto, budući da je kamp je već otvoren.

Blagajna na festivalskoj lokaciji biće otvorena 24 sata na dan, od srede, 7. avgusta, do petka, 9. avgusta. Takođe, podsećamo da online kupovina ulaznica putem Eventim.hr više nije moguća, ali ulaznice se još uvek mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

Nastupi festivalskih headlinera, The Prodigy (7. avgusta), My Bloody Valentine (8. avgusta) i Wu-Tang Clan (9. avgusta) su na rasporedu u 00:30 svaki dan, na Terra bini. Osim njih ove godine na Terraneo festivalu u Šibeniku nastupiće i Aloe Blacc, Fun-Da-Mental, Gang of Four, The Cribs, Calexico, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Duncan Sheik, Koan Sound, Blond:ish, Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Kawasaki 3p, dok će se u okviru Red Bull Music Academy predstaviti Norman Jay, Dj Spinn & Dj Rashad, Jesse Boykins III, Tokimonsta, Rustam Ospanoff, MayaVanya, Kyodai, Mad Mats, Eddy Ramich, Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jan Kinčl Zero… Kompletan raspored možete pronaći na adresi: http://www.terraneofestival.com

Zahvaljujući MasterCard Europe, Erste Card Clubu i Erste banci – Terraneo festival ove godine postaje tehnološki najnapredniji događaj ovakve vrste u Hrvatskoj i prvi festival u Hrvatskoj koji uvodi posebnu festivalsku karticu i beskontaktno plaćanje MasterCard ® i Maestro ® beskontaktnim karticama.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.