PODELI

U okviru turneje po Srbiji, hrvatski sastav Brkovi nastupiće prvo u Pančevu, u novootvorenoj dvorani „Apolo“ Doma omladine u petak, 6. decembra.

Reč je o veoma popularnom hrvatskom turbofolk/pank-rok sastavu, nastalom 2004. godine u Zagrebu.

Iste večeri, kao gosti na početku brkate turneje nastupiće kragujevački pank-rok sastav Čovek bez sluha koji iza sebe ima četiri objavljena studijska izdanja.

Ulaznice su u pretprodaji na biletarnici dvorane „Apolo“ po ceni od 500 dinara, na dan koncerta 700. Radno vreme biletarnice je od 12-18 časova, subotom od 14-18h.

Nakon Pančeva sledi koncert u Kragujevcu, u Domu omladine, 7. decembra. Kao predgrupa na ovom koncertu sviraće bend Deponija. Ulaznica košta 600 dinara.

Beogradski koncert najavljen je za 20. decembar u Domu omladine. Ulaznice u pretprodaji koštaju 600 dinara, a na dan koncerta biće 700. I na kraju, nakon odličnog nastupa na Exit festivala, Brkovi se vraćaju u Novi Sad, a ovoga puta sviraće na Koncertu godine 21. decembra na SPENS-u.

Brkovi su hrvatski turbofolk/pank-rok sastav iz Zagreba. Različite žanrove su duhovito spojili u melodičnu celinu. Od turbofolka koriste emotivne stihove i spajaju ih sa žestinom pank-roka. Njihove zabavne i duhovite tekstove prožima poseban umetnički stil.

Sve albume („Punkfolkwellness“ 2010, „Društvo brkatih mladića“ 2011, „Balkanski esperanto“ 2012, „Brkati gosti“ 2013) objavili su samostalno, bez posredništva diskografske kuće. Albumi se mogu preuzeti u mp3 formatu na zvaničnoj internet stranici benda.

Po svemu sudeći, Brkovi su pravi pank-rok sastav. Umesto pravih imena predstavljaju se nadimcima, albume nude besplatno, tekstovi pesama su duhoviti i ponekad uvredljivi. Zanimljivo je da su 2013. godine Brkovi izdali kompilaciju na kojoj bendovi iz regije sviraju obrade njihovih pesama, a kompilacija nosi ime “Brkati gosti”.