Ove godine prvi put u Sokobanji održaće se festival Green Heart fest od 22. do 24. jula.

Na Main Stage – u, u centru Sokobanje, nastupiće: Zabranjeno pušenje, Atheist Rap, Bane Lalić i MVP, Novembar, VAN GOGH, Orthodox Celts, Vrelo, IrieFm , S.A.R.S., dok publiku na dnevnoj bini u Akva Parku u Sokobanji očekuju: Dalibor Andonov, LUD & Struka, Bane Lalic Mvp, Stereo Banana, Dj Arhitect, sevdahBABY, The Beatshakers, Cavin Viviano, DJ Vandal Steve, Miloš Stankić, Mirko & Meex, Groovyman, GRAMOPHONEDzIE, Dimiz.

Green Heart fest je muzička manifesticija koja je zamišljena da postene tradicionalna menifestacija koja će se počevši od ove godine održavati u Sokobanji svake godine. Pored mnogobrojnih nastupa najvećih muzičkih umetnika iz naše zemlje i regiona, u okviru festivala biće organizovano i takmičenje solo gitarista .

Ove godine organizator festivala je Bane Lalić Studio u saradnji sa Organizacijom za turizam i kulturu Sokobanje. Muzički program ovogodišnjeg Green Heart festa odvijaće se na dve bine – Main Stage-u u centru Sokobanje, program će počinjati svaki dan od 19h i trajaće do 01 iza ponoći i Akva Parku, gde će program počinjati od 12h i trajati do 18h, a biće predstavljen i raznovrsni zanimljivi prateći sadržaji.

Ulaz na Main Stage je besplatan, dok se ni ulaz na Stage na Akva Parku neće posebno naplaćivati, već će se samo plaćati redovna cena ulaznice na Akva Park u iznosu od 350din celodnevna karta (od 10h do 19h) i 250din za pouldnevnu kartu (od 15h do 19h).