PODELI

Četvrti album riječkog benda My Buddy Moose objavljen je na muzičkom servisu Deezer pre nekoliko dana, a od danas je dostupan i kao CD izdanje. Na jesen će biti dostupan i kao LP.
Jednostavno naslovljen “IV”, album donosi 10 pesama snimljenih u studiju G.I.S. u Kastvu pod snimateljskom palicom Mateja Zeca. Za miks albuma zaslužan je američki muzičar i producent Matthew Emerson Brown dok je mastering albuma radio Levi Seitz iz Black Belt Mastering studija u Seattleu.

Produkciju albuma potpisuje My Buddy Moose u saradnji sa Matejom ZecomMatthewom Emersonom Brownom kao koproducentima.
„Kao i do sada većina materijala je snimljena uživo, kako su pjesme nastale u našoj garaži tako su i snimljene u studiju bez previše dosnimavanja. Album je s jedne strane logičan nastavak onoga što smo do sada radili, ali s druge strane donosi i neke iskorake kako u autorskom i sviračkom dijelu, tako i u produkcijskom smislu. Presretni smo kako je sve skupa na kraju ispalo i jedva čekamo reakcije publike“, kaže o novom materijalu pevač i gitarista Luka Benčić.

Poseban gost na albumu je Ivana Smolović, beogradska kantautorka koje će se neki setiti kao čestu gošću na albumima Rebel Stara. Ivana je sa My Buddy Mooseom snimila duet  “Waiting”.

Za jedinstveni vizualani identitet novog albuma zaslužni su Enver Krivac i Dobriša Radovanović.

Uporedo s izlaskom četvrtog albuma, My Buddy Moose su izbacili i vide ospot za singl „Terrible Place“, u režiji Nataše Antulov.