Metal veterani Bullet For My Valentine vraćaju se u Zagreb, a u Boćarski dom stižu u subotu 11. februara 2023. uz pratnju bendova Jinjer i Atreyu.

Novi datum i lokacija, tačno godinu dana nakon odloženog koncerta u februaru 2022. donose pravo metal slavlje, a svi koji nisu vratili ulaznice sa njima mogu da uđu i na ovaj veliki koncert.

Otkad su se pojavili na sceni 1998. godine, velške metal legende postale su jedan od najvećih bendova žanra. Bullet For My Valentine u gotovo 25 godina karijere prodao je preko 3 miliona albuma, uključujući i tri zlatna izdanja, a smatraju se pionirima modernog britanskog metal core zvuka, koji su na neki način i definisali svojim klasičnim albumom „The Poison”. Štaviše, jedina su ostrvska grupa koja je tri puta osvojila priznanje „Best British Band” na dodeli nagrada magazina Kerrang!

Novi studijski album nazvan je po samom bendu, a reč je o verovatno najsnažnijem i najžešćem izdanju,  najavljenom odličnim singlom „Knives”. Novi album nasledio je „Gravity” iz 2018. nakon kog se bend otisnuo na svirke po arenama i najpoznatijim dvoranama poput londonske Alexandra Palace. Ovog puta se vraćaju osnovama, uz solaže i riffove koji će oduševiti nove i stare fanove, a u sklopu velike svetske turneje povodom novog albuma, BFMV posetiće i Hrvatsku. Koncert u Boćarskom domu biće njihov prvi u Zagrebu nakon četiri godine.

Ovom prilikom će im se pridružiti ukrajinski metal uragan Jinjer koji se vraća u Zagreb tri godine nakon što su, nakon rekordno rasprodanog KSET-a i velikog interesovanja, napunili veliki pogon Tvornice kulture. Četveročlani metalcore band postao je senzacija oko koje se diže prašina nakon trećeg albuma „King of Everything“ nakon kog su završili na Billboardovoj listi Next Big Sound. Albume „Macro” i „Wallflowers” Loudwire je proglasio jednim od najboljih metal albuma, a sjajna vokalistkinja Tatiana Shmailyuk sa svojim sposobnostima savršeno dopunjuje muziku u kojoj eksperimentišu sa groove metalom, pa i funkom i reggaeom.

Četveročlani metal punk rock bend Atreyu iz Kalifornije pridružuje se lineup večeri. Uz osam albuma redovno su završavali na Billboardovim listama albuma, putovali su na brojne svetske turneje, a na svoj spisak saradnji većranije upisuju nastupe sa BFMV, kao i one sa Slipknotom, ili Travisom Barkerom iz Blink182.

Sve ulaznice za odloženi koncert BFMV iz februara 2022. važe i za novi datum i koncerte.

Prodajna mesta za one koje svoju kartu tek treba da kupe su Dirty Old Shop, Rockmark i Aquarius u Zagrebu, Dallas Music Shop u Rijeci, kao i sva Eventim i Entrio prodajna mesta.

Foto: Promo