PODELI

Stručni žiri Bunt Rok Festivala RTS- a je nakon preslušavanja pesama pristiglih na Javni konkurs, odabrao bendove koji će se takmičiti na šestom “Bunt rok festivalu”.
Od 150 prijava, koliko je stiglo na adresu Radio-televizije Srbije do 12. februara 2020, odabrani su 21 autor/bend koji će imati priliku da opravdaju poverenje koje im je ukazano i da se, uz pobednike tri prijateljska festivala, bore za finale.

Bendovi i autori koji su se plasirali u sledeći ciklus takmičenja šestog „Bunt rok festivala” su:
-Bulka (“Festival Omladina”)
-Cactus Fields
-Chemtrails
-Čuvari Stvari
-Čvrge
-Direct Drive
-Džamp
-El Pre3idente
-Fusnote
-Glasovi iz unutrašnjosti
-Hemmoterapia
-Jozzeh Abharis
-Kratki s Vremenom (pobednici festivala “Rock 5 Roll fest”)
-Lazaruss
-Ne Tamo
-Neon Puma
-Pleme
-Two Coins from Mercury
-Ultramàrin
-Uspon ljudskog bića
-Vatreni Prsten (BARF)
-VIVID U
-Wajz
-Zauvar

Bendovima i autorima koje je selektovao žiri će se pridužiti još tri benda – učesnika predstojeće faze takmičenja: pobednici prijateljskih festivala „Omladina”, “Rock 5 Roll fest” i „BARF“.

Branka Glavonjić, autorka Bunt Rok festivala BRF i urednica emisije „Bunt”:
„Dvadesetočlani stručni žiri Bunt Rok Festivala je vrlo odgovorno preslušao sve pristgle pesme, ukupno 150. Od aprila na RTS-u možete pratiti kvalifikacione emisije šestog izdanja našeg festivala. Predstavljaće se po tri takmičara a iz svake od kvalifikacionih emisija, stručni žiri biraće po jednog finalistu. Krajem maja, preostalih 16 takmičara dobiće svoju šansu za ulazak u finale- putem interneta. Postavljaćemo spotove bendova na zvaničan Jutjub kanal Zabavnog programa RTS- a i publika će moći da izglasa još dva benda za finale. Finale BRF, svojevrsnog nacionalnog projekta posvećenog afirmaciji novih, mladih muzičara će uslediti u junu ove godine- za pobedničku titulu šestog izdanja Bunt Rok festivala RTS- a nadmetaće se 10 najboljih bendova .”