Spisak izvođača za ovogodišnji Calling festival, koji će biti održan ovog maja u Beogradu, proširen je sa još dva imena.

Uz već najavljeno Hladno Pivo, 27. maja slušaćete i Atheist Rap i Superhiks. Headliner je svakako Green Day, a da li je ovo kompletan program nije naglašeno.

Ulaznice se mogu kupiti širom Srbije i regiona u prodajnoj mreži Eventim. Cene zavise od zone tako da se za fan pit mora izdvojiti 3990 dinara, dok su cene za P2 zonu 2790, a za P1 zonu 3390 dinara.

Atheist Rap je legendarni novosadski bend koji, posle skoro dve i po decenije rada, gotovo da je nepotrebno predstavljati publici na ovim meridijanima. Posle šest studijskih albuma i večnih hitova kao što su „Blue Trabant“, „Wartburg limuzina“, „Car Core“, „Godina kulture“ i brojnih drugih, popularni Novosađani proteklu godinu provode, kako su sami najavili, u oproštaju od publike. Ipak, budući da je i smak sveta neplanski odložen, sada su na povratničkoj turneji i uveliko se zagrevanju za gitarski spektakl na Kalemegdanu.

http://www.youtube.com/watch?v=G3zAPTb14e0

Šestočlani furiozni sastav Superhiks, naslovljen po anti-heroju iz stripa „Alan Ford“, dolazi u Beograd iz glavnog grada Makedonije posle skoro četiri godine od poslednje regionalne turneje na kojoj su promovisali album „And now… What?“. Poznati po veoma energičnim, gotovo euforičnim nastupima, Superhiks pored duvačke sekcije imaju i veoma snažne rifove, ali i semplere kojima modernizuju ska, ali i nešto snažniji „crossover“ zvuk. Koliko snažan utisak ostavljaju uživo, najbolje svedoči činjenica da su koncertni album „Live in Skopje“ štampan u 35.000 primeraka rasprodali za samo sedam dana.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.