PODELI

Šestočlana irish punk grupa iz Beograda, Cassidy’s Brewery, ovog meseca proslavlja punih deset godina na muzičkoj sceni.

Počeli su kao kao fanovi, pa zatim i interpretatori obrada poznatih irish rock bendova kao što su Dropkick Murphys, Flogging Molly, The Pogues, Real McKenzies, The Rumjacks, ali i domaćeg ekvivalenta Orthodox Celts, kombinujući tvrd zvuk punk i hard rocka sa tradicionalnim irskim melodijama.

Postepeno razvili su se u samostalne autore, pa sada u svom repertoaru gaje i originalno napisane kompozicije inspirisane irish punk zvukom. Bend je nastupao po raznim festivalim-Nisville u Nišu, Arsenalizacija u Kragujevcu, Overload u Vladičinom Hanu, Gitarijadi u Kuršumliji, itd. Nastupali su više puta na Beer gardenu kao i na drugim lokacijama u Beogradu, Obrenovcu, Vršcu, Zrenjaninu, Novom Sadu,Šapcu,Rumi i mnogim drugim gradovima.

Svoj prvi album „One Brew Over the Cuckoo’s Nest“ objavili su 18. novembra 2017, a u maju 2018 album se pojavio i kao fizičko izdanje pod etiketom Menarta. Od ukupno deset pesama na albumu, pet su obrade tradicionalnih irskih pesama, dok su preostalih pet, autorske kompozicije.

Koncertom u Domu Omladine, 23. februara, Cassidy’s Brewery proslavlja deset godina od svog prvog nastupa. Na koncertu će svirati svoj celokupan repertoar, pesme sa prvog albuma, kao i nekoliko potpuno novih autorskih pesama i brižljivo odabranih obrada. Očekuje vas puna dva sata žestoke muzike, dobre zabave, a pojaviće se i gosti koji su, svako na svoj način, obeležili rad ovog benda.