Ovogodišnja koncertna sezona u organizaciji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac nastavlja se 11. marta zajedničkim nastupom bendova Cepeni ćunci, pank rokera iz Ladovice i pančevačke hip-hop, rok atrakcije Iskaz. Koncert će biti održan u Domu omladine sa početkom u 21h.

Cepeni ćunci su pank rok bend sa jugoistoka Srbije, tačnije iz Ladovice nadomak Leskovca. Na domaćoj sceni su veoma dugo još od devedesetih godina i uživaju status kultnog benda. Njihove pesme govore o fudbalu, radničkoj klasi,  ljubavi i svim aktuelnim pitanjima današnjice, a na svim svirkama ih prati uvek njihova verna publika. Nema sumnje da će njihove stvari „Bugarska politika“, „Dečko koji ne obećava“, „Šabane, Šabane“ i ostali hitovi biti prava atrakcija za ovdašnje pankere.

Iskaz je prava hip-hop – rok atrakcija iz Pančeva. To je bend koji stvara pozitivnu i energičnu muziku, koja predstavlja fuziju hip-hopa sa ostalim muzičkim pravcima. U svojoj karijeri sarađivali su sa Marčelom, Skaj Viklerom, Kojotom (Eyesburn) i drugim brojnim muzičkim izvođačima. Njihovi tekstovi su socijalno i psihološki angažovani, prošarani žestokim gitarskim rifovima.

Iskaz je bend koji iza sebe ima objavljena četiri albuma i nastupe svim značajnijim festivalima. Njihovi singlovi su u više navrata dospevali na prvo mesto relevantnih top listi u zemlji i regionu.

Foto: Remix Press arhiva