Veštičarenje koje će biti održano 30. oktobra od 19h u Lazinom teletu u Novom Sadu je prvo u nizu dešavanja planiranih u zajedničkoj DIY organizaciji vojvođanskih bendova koje u sebi nosi skrivenu poruku borbe na koju su osuđeni bendovi u našoj zemlji i koja bi trebala da skrene pažnju javnosti na novu muzičku scenu formiranu u poslednjih par godina.

Bendovi koji će nastupati iza sebe imaju minimalan broj nastupa, ali veliku energiju i minuli rad u autorstvu i trudu oko stvaranja nečeg unikatnog, specifičnog samo za njih.

Na ovom i sledećim koncertima očekujte magijski obred stvaranja nove muzičke scene, pošto na normalan način nije moguće. Ulaz je potpuno besplatan, ali donacija je poželjna i potrebna.

Ko će nastupati na prvom Veštičarenju?

Prljava Frekvencija (Sombor – Novi Sad)

Prljava Frekvencija je bend sačinjen od pet mladića koji su, okupljeni u ovom sastavu i svom svom slobodnom vremenu, odlučni da prže rokenrol: „Zatekli smo se u vremenu gde je muzika zajedno sa tekstovima kao srž nje – ravna nuli. Naša pojava je tu da napravimo kompletan preokret.“

TBK (Zrenjanin)

TBK je autorski rokenrol bend iz Beograda koji trenutno živi i stvara u Vojvodini, tačnije u jednom malom gradu na obali Begeja u kojem pronalazi mir i inspiraciju da završi svoj debi album. Okupljeni oko iste ideje i toliko različiti u svemu. Srđan, Aleksandar, Uroš i Nikita spajaju nespojivo i razdvajaju spojeno; prateći trendove, oni kreiraju muziku koja je tu danas pred vama i koja ostaje zauvek.

Short Reports (Novi Sad)

Short Reports su visokoenergetski alternativni rock duo iz Novog Sada. Minimalizam kombinovan sa ekspresivnim sviranjem uz filozofiju „manje je više“. Ne koristimo mnogo efekata niti opreme za modifikovanje zvuka. Jedan bubanj i jedna gitara sa par pedala i pojačalom: “Naša muzika i tekstovi su takvi, kao što smo i mi u našoj vezi. Bolno iskreni, iako je to ponekad malo neprijatno. Direktne kratke poruke (izveštaji), bez ulepšavanja, poslate ka drugom ili samom sebi”.

Grizete (Novi Sad)

Ovaj alternativni rock bend je osnovan sa željom da se različiti ukusi spoje i iz toga nastane nešto novo. Početkom 2020. godine se okupljaju i počinju sa radom, a čak ni pandemija nije mogla da spreči kreativnu energiju benda. Trenutno rade na prvom albumu, a sada možete poslušati i prvi singl sa tog albuma koji nosi naziv „Čovek“.

Bendovima Prljava Frekvencija i Grizete će ovo biti prvi koncertni nastup.