Mala dvorana KD “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu biće lokacija održavanja ovogodišnjg izdanja festivala Jazz.hr / proljeće od 9. do 11. aprila.

Davor Hrvoj, umetnički direktor Jazz.hr i Dubravko Majnarić, urednik popularne radijske emisije „Zvjezdana prašina“, na današnjoj su konferenciji za medije predstavili program Jazz.hr festivala kojeg već dugi niz godina organizuju Hrvatsko društvo skladatelja i KD „Vatroslav Lisinski“.

Zvezda ovogodišnjeg festivala je Charles Tolliver, proslavljeni američki jazz trubač i utemeljitelj izdavačke kuće Strata-East Records, koji je u svojoj karijeri sarađivao s imenima poput Herbieja Hancocka, Sonnyja Rollinsa, Roya Ayersa i mnogih drugih. U Zagrebu će nastupiti 9. aprila sa svojim Music Inc. kvintetom, a pridružiće im se i Saša Nestorović kao specijalni gost.

Dan kasnije, u četvrtak, 10. aprila, očekuje vas posebna poslastica: spoj dvaju stilski različitih, ali na svoj način uzbudljivih hrvatskih ansambala, Zagreb Jazz Portrait i Acoustic Project.

Istog dana održaće se i manifestacija Nove nade džeza „Marjan Marjanović“ za koju je ovogodišnji selektor Mario Igrec odabrao mlade izvođače koji će predstaviti budućnost hrvatskog džeza.

Petak, 11. april, rezervisan je za nastup Charlesa Tollivera s Jazz orkestrom HRT-a. Zajedno će izvesti kultni album Johna Coltranea „Africa / Brass“ u novom aranžmanu koji će sigurno oduševiti sve ljubitelje džeza, ali i džez početnike koji se tek upoznaju s opusom ovog slavnog saksofoniste.

Jazz.hr / Jazz lab radionica biće održana u utorak, 8. aprila, u Dvorani MM Studentskog centra. Svoje umeće i muzičku filozofiju predstaviće renomirana jazz imena: Bruce Edwards – gitara, Theo Hill – glasovir, Devin Starks – kontrabas i Gene Jackson na bubnjevima.

Cena paketa ulaznica za sva tri dana iznosi 189 kuna, dok pojedinačne cene ulaznica iznose 100 kuna (za koncerte 9. i 11. 4.) i 70 kuna (za koncert 10. 4.). Ulaz na Jazz lab radionicu je besplatan.

Više informacija dostupno je na www.jazz.hr.