PODELI

Autentična rokenrol legenda Čak Profet sa svojim pratećim bendom The Mission Express nastupiće u okviru mini srpske turneje u Novom Sadu i Beogradu 16. i 17. aprila.

 “Sledeći put dolazim sa bendom!” obećao nam je Čak Profet (Chuck Prophet) posle fenomenalnog solo koncerta u Velikoj sali Doma omladine u februaru 2009. Četiri godine kasnije, legendarni kantautor, vrsni gitarista i harizmatični zabavljač, vraća se na ,,mesto zločina“ – i to 17. aprila, a dan ranije posetiće i Novi Sad.

Između dva dolaska u Srbiju, objavio je dva izuzetna albuma: 2009. “Let Freedom Ring!”, kako je sam rekao – politički album za apolitične ljude, razočarani pogled na srušeni američki san i to iz haotičnog Meksiko Sitija, koji je sa svojih 2000m nadmorske visine dao idealnu distancu da se stvari sagledaju iz druge perspektive. Posle nezaboravne meksičke avanture, usledio je povratak kući i pravo ljubavno pismo mestu koje najviše voli. Aktuelni, dvanesti solo album “Temple Beautiful”, nazvan po već dugo zatvorenom kultnom klubu u San Francisku gde je gledao neke od svojih prvih koncerata (Black Flag, Dead Kennedys), predstavlja pravu odu gradu u kojem sa manjim prekidima živi od najranije mladosti. Čak je i ime njegovog aktuelnog pratećeg benda The Mission Express, inspirisano ,,gradom magle“ – to je, inače, naziv autobuske linije koja prolazi kroz ,,njegov“ deo grada.

Sa nepunih 50 godina, Čak Profet proživeo je nekoliko vratolomnih rokenrol života, ali svako će vam reći da poslednjih desetak u njegovoj karijeri predstavljaju kreativni i ,,ljudski“ vrhunac. Čovek kog je rokenrol uzeo pod svoje sa 18 godina, nemalo puta je išao ,,do pakla i nazad“, ali se, na sreću, svaki put vraćao snažniji i bolji, iskusniji i mudriji. Njegova lična fascinacija grupom The Clash naterala ga je da čak osnuje ad-hoc tribjut bend Spanish Bombs, sa kojim izvodi kompletan album “London Calling“.

Na evropsku turneju koja počinje u aprilu, prateći bend Čaka Profeta – Mission Express čine njegova podjednako harizmatična i talentovana supruga Stefani Finč (klavijature, glas), Džejms De Prato (gitara), Rasti Miler (bas) i Kajl Kaprista (bubanj).

Gosti-domaćini na beogradskom koncertu biće ‘svetska, a naša’ rok atrakcija Milana Glavaškog, Rebel Star, dok je predgrupa za nastup u Novom Sadu grupa Ragman.

Ulaznice za beogradski koncert moći će da se kupe od 5. marta po pretprodajnoj ceni od 1.200 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30).

Karte za koncert u Novom Sadu u pretprodaji su po ceni od 800 dinara (1000 na dan koncerta) preko Gigstix prodajne mreže.