PODELI

Nakon laganog uvoda u sedmi Pozitivan koncert koji će prirediti Šinobusi specijalnim akustičnim setom, veče će se nastaviti žestoko uz pank rok bend Čupavci.

Sedmi Pozitivan koncert u Novom Sadu biće održan na Svetski dan borbe protiv Side, 1. decembra, u Shamrock baru (Mite Ružića 5). Početak je u 22h, a ulaz je besplatan.

Čupavci su pank rok grupa iz Siriga. Obeležavaju period odrastanja, te su u skoro istom sastavu punih 13 godina. Uspeli su da prevaziđu osnovnoškolski puberter, tinejdžersku groznicu i adolescenciju. Sa sobom nose pozitivnu energiju proizvedenu svirkom i stvarima koje smatraju vrednijim od današnjeg škarta. Iza sebe imaju EP pod nazivom “To sam ja” a trenutno rade na novim pesmama. Kao uvod tome, snimili su pesmu “Put” i time najavlili novi materijal.

Bend Čupavci su trenutno deo projekta Muzička šaNSa koji sprovodi Savez studenata Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji i uz finansijsku podršku Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 (OPENS2019).

Pozitivan koncert organizuje Udruženje Prevent iz Novog Sada u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv Side u partnerstvu sa Udruženjem Remiks i Shamrock barom. Podršku realizaciji ovog projekta dala je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada.

U sklopu kamapanje tradicionalno će biti obezbeđeni novogodišnji paketići za decu koja žive sa HIV-om.

Foto: MEMO Workshop