U prethodnih par nedelja mogli smo da vidimo rezultate saradnje hrvatskog instrumentalnog sastava Daliborovo granje i Alternativnog centra Šapat. Konačno smo u prilici da saznamo nešto više o tom misterioznom bendu koji je privukao interesovanje mnogih ljubitelja svetske muzike.

Ovaj sastav iz Međimurja ima dva albuma iza sebe i puno različite muzike. Premda su oba albuma sastavljena od nekomercijalnih numera koje traju i po 8 minuta, može se reći da su pregledi koji ostvaraju na digitalnim platformama na veoma zavidnom nivou.

,,Hvala puno Savu i ostaloj ekipi iz Alternativnog centra Šapat na pozivu i mogućnosti sudjelovanja u ovoj lijepoj priči. Uživali smo u iznimno profesionalnoj atmosferi a nakon što su se mikrofoni i kamere ugasili u ugodnom gostoprimstvu i druženju. Također, čast nam je biti u probranom društvu odličnih bendova koji su snimali session-e u Alternativnom centru Šapat i nalaze se na Wall of Fame-u. Savi i ekipi želimo uspješan nastavak i još mnogo dobrih bendova i glazbenika”, poručuje Alan Horvat, gitarista benda Daliborovo granje.

Bend je letnju sezonu obeležio svirkama u regionu, između ostalog na INmusic festivalu i Bear Stone festu. U Šapatu je snimljen prvi profesionalni session benda Daliborovo granje i time nas ekipa malo više uvodi u njhov svet i otkriva stvari koje do sada nismo znali.

,,Daliborovo Granje je prvi bend iz Hrvatske koji je nastupao u Šapatu. U notama koje su se kretale od orijenta do folklora, od istoka do zapada, obojili su naš studio i postavili neke nove standarde instrumentalne muzike. Još jedno snimanje koje će nam ostati u lepom sećanju, obogaćeno nekim novim prijateljstvima i novim iskustvima.” dodaju iz Šapata.

Sve snimke možete pogledati na YouTube kanalu Alternativni centar Šapat, a ako želite da podržite njihov rad, prijavite se na njihov YouTube kanal.

Foto: Alternativni centar Šapat