PODELI

Bend iz Kosovske Mitorovice, Dark Sky, objavio je singl i spot “Večno zaspali” kojim najavljuju album na maternjem jeziku i započinju novu fazu u svom radu.

Nadaju se da će album biti završen i objavljen do kraja ove godine.

Pesma je snimljena u studiju mitrovačke Rock škole, a Emir, gitarista benda, bio je zadužen za snimanje, dok su za mix i postprodukciju zahvalni Nenadu Pejčiću, basisti kultnog benda Novembar.

Spot je osmislio, snimio i montirao Milan Kabašić uz pomoć svojih prijatelja. Scene su snimane u Kosovskoj Mitrovici i u prostorijama mitrovačke Rock škole.

Za šminku su se pobrinule: Danica Milenković, Tijana Jevtić i Ivana Vukmirović. U spotu se pojavila Nevena Kasalović.

Bend Dark Sky nastao je u Kosovskoj Mitrovici 2005. godine kao akustični sastav troje nerazdvojnih prijatelja, koji su već sa svojih 15 godina svojim autorskim radom, ozbiljnošću i kreativnošću osvajali srca kako mitrovačke, tako i publike širom Srbije.

Kako su godine prolazile, bend je neprestano napredovao, muzički sazrevao, te je došlo i do promena nekih članova benda, ali osnivači, Milan (vokal) i Emir (gitara), ostaju verni svojoj priči i uz pomoć, saradnju i međusobno razumevanje Nermina (bas) i Filipa (bubanj), kao sjajna četvorka, svoju poruku, strast i energiju nesebično dele sa publikom bivše SFRJ.

Njihove iskrene, emotivne i lične tekstove obojili su raznovrsnim metal, pop i blues kompozicijama i tako najbolje ispričali svoju priču. Iza njih je nekoliko desetina nastupa na raznim festivalima, kao i učešće u “Ratu Bendova”, emisiji nacionalne bosanske televizije OBN, kao i mnogobrojne lokalne i manje svirke. Poznato je i to da ih očekuje nastup na Exit festivalu ove godine.

Do sada su sve pesme pisali i snimali na engleskom, a ovim spotom i singlom najavljuju novi početak.