PODELI

Jedan od najznačajnijih kantautora sa ex Yu prostora – Darko Rundek, nastupiće sa svojim sastavom Apocalypso Now na predstojećem Nišvilu u subotu, 12. avgusta. Rundek je ovog leta ponovo okupio veliki bend za regionalnu turneju povodom 20 godina od izlaska svog prvog samostalnog albuma “Apocalypso”.

“Apokalipso izlazi remasteriran na dvostrukom vinilu i u bogato opremljenom boksu sa nikad objavljenim snimkama Haustorovih Dovitljivih malih čudaka iz 1990. godine, a taj ćemo rođendan proslaviti i ograničenom serijom koncerata sa za tu priliku okupljenim velikim bendom i hepeningom pod naslovom Apocalypso Now”, objasnio je Rundek.

“Apocalypso Now” je produkcijski zaokružen muzičko-scenski projekt, sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom i svetlosnim efektima namenjen velikim scenama sa više hiljada posetilaca. “Apokalypso Now” će predstaviti svu intimnost, lepotu i raskoš Rundekove muzike i poetike, koja je postala delom života više generacija publike, od tinejdžera do ljudi koji su za sobom ostavili više od pola veka.

Rundek je za ovu turneju okupio muzičare raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistkinje Ane Kovačić i večnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko mladih pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu, Mire Manojlovića (Cul-de-Sac) na udaraljkama i Janka Novoselića (TBF, Chui) na bubnjevima, do članova Cargo Trija Isabel i Duce Vranića.

Foto: Marina Pešić/Remix Press