U autentično uređenom, ex-Yu inspirisanom prostoru koncertne sale Centra za kulturu Božidarac, u subotu, 14. februara, održaće se koncert kakav do sada nismo bili u prilici da vidimo na Vračar Rocks festivalu niti u Beogradu!

Kao u pesmi “Crno-bijeli svijet”, i sa scene Božidarca bićemo u prilici uživo da čujemo kultni stih “Moje ime je Davorin Bogović, a ovo sve oko mene – to je crno – bijeli svijet”, i ne samo to! Biće to koncert koji će evocirati uspomene na novi talas i muzički perod ’80-tih u bivšoj Jugoslaviji, u izvedbi umetnika koji su učestvovali u stvaranju ovog zlatnog perioda – Davorina Bogovića i Tanje Jovićević.

Davorin Bogović je jedan od osnivača grupe Prljavo Kazalište. Nakon tri albuma i velikog uspeha Davorin pravi pauzu u muzičkoj karijeri. Grupu Davorin i Bogovići osnovao je 1988. godine. Snimili su album “Sretno dijete” sa kojeg se posebno izdvojio hit „Moja voljena”, a krajem prošle godine i novo izdanje “Mijene” (Dallas Records). Davorinove Bogoviće čine vrsni muzičari: Boris Hrepić – Hrepa, basista (Daleka Obala), gitarista Goran Gubić – Hans (Radio Clash), gitarista Ernest Vinković (Drugi Način) i bubnjar Tomislav Hajak – Migač.

Beogradska publika će na Dan zaljubljenih plesati ne samo uz novije Davorinove pesme, već najviše uz vanvremenske hitove Prljavog kazališta kojima je upravo on dao autentičnost, a na kojima bazira nastupe u okviru turneje ,,Mi plešemo! 2015”, nazvane po najvećem hitu novog talasa.
Turnejom obeležava 35 godina od izlaska kultnog albuma ,,Crno-bijeli svijet”! Pevaće se i ,,Sve je lako kad si mlad”, pesma za koju se može reći da je postala i ostala himna mladih i onih koji se tako osećaju, ali i,,Moderna devojka”, ,,Sretno dijete”, ,,Korak do sna”, ,,Subotom uveče”, ,,Neka te ništa ne brine” – pesme koje aktuelna postava Prljavog Kazališta uglavnom ne izvodi na koncertima. Biće Ovo jedinstvena prilika da publika uživa u pesmama koje su obeležile jedan period u domaćoj rok muzici, a koje su i dalje svuda rado slušane!

Tanja Jovicevic

Gosti na koncertu biće Tanja Jovićević i grupa Oktobar na čijem će se repertoaru naći najveći hitovi Oktobra 1864, poput pesama ,,Crni ples”, ,,Denis”, ,,Želim te”, ,,E 7/9″, ,,Carte blanche”, kao i nekoliko pesama od EKV-a u kojima je Tanja učestvovala. Nastup na Božidarcu biće ujedno i prva veća promocija koncepta ovog benda nakon TV predstavljanja u emisiji “Tri boje zvuka” i nekoliko manjih klupskih svirki.
Tri sata programa, mnogo hitova Prljavog kazališta, Oktobra 1864 i EKV-a, uz odlične muzičare i fantastične glasove Davorina i Tanje, obećavaju pravo uživanje za sve prisutne u Božidarcu na Dan zaljubljenih!

Ulaz za publiku je predviđen od 20.30, nastup Tanje Jovićević i Oktobra u 21h, dok u 22h na binu izlaze Davorin i Bogovići.

Ulaznice su u pretprodaju po promotivnoj ceni od 800 dinara i dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). Od 10. februara cena ulaznice iznosiće 900 dinara.

Ukoliko ih ostane, ulaznice će moći da se kupe i pred sam koncert, na ulazu u Božidarac, po ceni od 1.000 dinara.