Davorin Bogović nedavno je okupio izvrsnu ekipu u svom bendu Bogovići sa kojom ponovo kreće u osvajanje regionalne rock scene.

Ime ovog legendarnog rokera pamti cela bivša Jugoslavija jer je u pesmi “Crno bijeli svijet” jednoj od najboljih pesama novog talasa i YU roka izgovorio sad već čuveno : “Moje ime je Davorin Bogović a ovo sve oko mene to je crno bijeli svijet!”

Davorin je jedan od osnivača sastava Prljavo kazalište. Zajedno je sa Zoranom Cvetkovićem (solo gitara), Ninoslavom Hrastekom (bas gitara) i Tihomirom Filesom (bubnjevi), svirao u sastavu pod imenom “Ciferšlus”. a 1977. godine pridružuje im se Jasenko Houra i tada menjaju ime u Prljavo Kazalište. Nakon nekoliko albuma i velikog uspeha bend Davorin zbog privatnih i porodičnih obaveza napušta grupu.

1998 godine pokreće bend Davorin i Bogovići i snima jedan studijski album “Sretno Dijete” koji je izbacio veliki hit „Moja voljena“ i nakon nekog vremena ponovo pravi pauzu sve do 2011. kada Davorin pronalazi saradnike po svom guštu te se oformljuje bend od iskusnih muzičara. Bogoviće čine: Boris Hrepić – Hrepa, basista (Daleka Obala), gitarista Goran Gubić Hans (Radio Clash), gitarista Ernest Vinković (Drugi Način) i bubnjar Tomislav Hajak – Migač.

15. godišnjicu osnivanja grupe Davorin i Bogovići obilježili su snimanjem tri nova singla. Prva pesma je malo žestoka “Ne volim” , “Nizbrdo od ljubavi” nežnija i prožeta ljubavnom tematikom, i najnoviji singl “Krenimo“ koji najavljuje album koji će objaviti do kraja godine za diskografsku kuću Dallas records.

Na koncertima pored pesama s njegovog prvog i novog albuma, veći deo nastupa izvode sve one pesme Prljavog Kazališta kojima je glas Davorina Bogovića dao vanvremensku prepoznatljivost. “Mi plešemo” je po opštem mišljenju najveći hit novog talasa 80ih i dan danas često slušana na radiju i klubovima, “Sve je lako kad si mlad” pesma za koju se može reći da je postala i ostala himna mladih i onih koji se tako osećaju, a kao i ostale “Moderna devojka”, “Sretno dijete”, “ Korak do sna”, “ Subotom uveče”, “Neka te ništa ne brine”, “ Crno bijeli svijet” itd. su pesme koje su obeležile jedan period u domaćoj rok muzici ali koje su ostale i svuda rado slušane i prihvaćene i od mlađih generacija.

Uskoro kreću sa aktivnije sa koncertnim aktivnostima i van Hrvatske i nastupaće širom regije, a u najavi su i nastupi u Srbiji, pa će publika posle dužeg vremena moći ponovo da pleše u „crno bijelom” svetu Davorina Bogovića!

.