Foto: Dušan Mirković

Deca loših muzičara otvaraju ovogodišnju koncertnu sezonu nastupom u klubu „Fest“ u Zemunu 1. februara u 22h.

DLM je publici poznat kao odličan  live bend neobičnog zvuka, koji na svojim koncertima pravi atmosferu za pamćenje.

Počeli su sa radom sa radom 1988.godine i tokom prvih godina rada predstavljali su jedan od najperspektivnijih domaćih sastava, ali im je isprekidana diskografija kočila karijeru. Ipak, bend je u kontinuitetu bio i ostao koncertno aktivan i to je uvek rezultiralo sjajnim nastupima širom bivše Jugoslavije. Pevač grupe je od osnivanja do 2005. bio Aleksandar Siljanović – Silja, da bi nakon njega tu ulogu preuzeo glumac Ivan Jevtović. Jevtović je u grupi ostao deset godina, a od maja 2015. godine sa DLM-om prvi put je nastupio Nenad Petrović, koji je pevač benda do danas. Članovi benda koji danas čine DLM su Zoran Milivojević Mikac (bubnjar), Zoran Živković Žika (bas gitara), Lazar Ilić (gitara), Nenad Petrović (vocal) i Borislav Veličković (truba).

U svojoj karijeri snimili su četiri albuma: „Dobar danˮ (1992); „Prolećni danˮ (1995), „Virusˮ (1998) i „Gde cveta Samsung žutˮ (2005).  Publika ih najbolje poznaje po hitovima kao što su „Dobar danˮ, „Ljubavˮ, „Konji ritmaˮ, „Vlade Divacˮ i „Ubiše Pablaˮ na improvizovanom španskom jeziku.

Koncertom u Festu DLM najavljuje jedno novo poglavlje u radu benda – objavljivanje novog albuma tokom 2019. godine, nakon više od jedne decenije pauze!

Bend je u aprilu 2017. godine objavio singl „Ludi pas korupcija“ i nastavio rad na novim pesmama, koje će biti predstavljene publici na predstojećem izdanju.

Kao predgrupa na koncertu nastupiće bend Lagana sreda.

U klubu Fest u Zemunu 1. februara očekuje vas novi/stari DLM koji je bio i ostao poznat po dobroj energiji i odličnom zvuku – nemojte propustiti priliku da čujete neke od njihovih starih hitova ali i novih pesama koje su spremili za vas.

Ulaznice po ceni od 600 dinara u prodaji su u klubu Fest i u FELIX Shop-u (TC Sremska).