PODELI

Na sceni „Das Boot“ Ustanove kulture „Parobrod“ u Beogradu u toku decembra meseca biće organizovano nekoliko značajnih džez koncerata, ulaz na sve programe je besplatan.

Majamisty Trio nastupaće 5. decembra. Za veoma kratko vreme, Majamisty Trio iz Novog Sada postao je jedan od vodećih sastava na srpskoj džez sceni, u punom svetlu prikazujući kreativnost i originalnost generacije muzičara koja je profesionalno stasala u prvoj deceniji 21. veka.

Pijanistkinja i kompozitorka Maja Alvanović sastavila je bogato iskustvo iz domena klasične muzike i zanimanje za nove evropske džez tendencije, u muziku koja odoleva poređenjima, birajući autentični put ka slušaocima raznovrsnog muzičkog opredeljenja. Njeni partneri u sastavu, kontrabasista Ervin Malina i bubnjar Ištvan Čik su aktivni članovi novosadske scene.

Na koncertu na sceni “Das Boot” Majamisty Trio najaviće, sa nekoliko novih numera, svoj drugi album koji je snimljen u prvoj polovini ove godine, takođe će izvoditi numere sa prvog albuma kao i sopstvene aranžmane popularnih džez standarda.

Pet dana kasnije, 10. decembra na sceni “Das Boot” biće održan koncert FMU svira jazz, a ovaj koncert biće održan još jednom 24. decembra.

Fish in Oil nastupaće 12. decembra, a 18. decembra nastupaće Jazz kvartet u sastavu Filip Krumes (violin), Aleksandar Jovanović Šljuka (klavir), Đorđe Stijepović (kontrabas), Aleksandra Cvetković Drama (bubanj).

Za sam kraj meseca najavljen je koncert koji će održati Ivan Maksimović Trio 26. decembra.

Svi programi počinju u 21h.