Zvaničnim lyrics videom za pesmu “Generation Grey” beogradski gothic/progressive/melodeath metal bend Demist najavljuje izlazak svog prvog albuma na kojem će se naći i prethodna dva objavljena singla “Faith Remains” i “Someone’s Mirror”.

Singl “Generation Grey” sniman je u studiju “Blaze” pod producentskom palicom Miloša Mihajlovića. Muziku, tekst i aranžman potpisuju članovi benda Demist. Prateći video uradio je Milan Subotić.

Album pod nazivom “Guilt and Pleasures” biće objavljen uskoro, ali bend će koncertno promovisati svih deset pesama 25. juna u bašti KST-a u Beogradu. Ovo je prilika za sve ljubitelje symphonic zvuka da čuju nešto novo i drugačije, obzirom na to da je Demist razvio svoj zvuk uz primese progressive i melodic death zvuka.

Događaj će biti upotpunjen muzikom koju će prvo birati DJ Leo i koji će probuditi nostalgiju za metalom devedesetih pažljivo odabranim pesmama bendova kao što su: Korn, System of a down, Linkin Park, Disturbed, Evanescence, Static x… i DJ VoviTzab, koji će sve prisutne razmrdati psychodelic trance melodijama. Cena ulaznice iznosiće 200 dinara, a program počinje u 22h.

Lyrics video možete pogledati na YouTube kanalu benda:

Demist je gothic/progressive/melodeath metal bend iz Beograda (Srbija). Sem symphonic zvuka, odlikuju ih primese progressive, gothic i death metal elemenata.

Bend je oformljen 2008. godine od strane dva člana koji su tu od osnivanja: klavijaturiste, Marka Lukića i pevačice, Dragice Maletić. Vremenom, bend je imao mnoge promene u postavi, da bi se konačno oformio u sadašnjem sastavu, zajedno sa: Ilijom Markovićem (basistom), Stefanom Gajićem (gitaristom) i Mladenom Jovanovim (bubnjarem).

Od prvih nastupa tokom 2009. godine, kada je još bio tribute bend Nightwish-u, Demist je zadobio simpatije beogradske metal publike, koja je odlično prihvatila novi pravac u kom je bend krenuo sa svojim autorskim radom. Ubrzo nakon objavljivanja prvog singla “Faith Remains”, popularnost benda je počela da raste i van granica Srbije.

Među muzičkim uticajima nalaze se mnogi svetski bendovi. Svi članovi Demista donose novu notu u skladu sa svojim ukusom. Neki od bendova koji su do sada imali glavni muzički uticaj su Nightwish, Tristania, In Flames, Moonspell, Kamelot, Evanescence i Disturbed.

Demist se odlikuje karakterističnom mešavinom zvuka baziranom na formuli ženski vokal i muške growl deonice, uz novu snagu i tvrđi, mračniji prizvuk jake distorzije i dinamičnih linija ritam sekcije. Iako bi se na prvi pogled mogao okarakterisati kao “još jedan symphonic bend sa ženskim vokalom”, energija i sirova snaga, kao i nesvakidašnji spektar emocija i tematike brišu ove predrasude. Od nežnijih melodija, komercijalnijeg prizvuka, do tvrđih pesama, Demist ostavlja svoj pečat u prepoznatljivom maniru.

Foto: John Wolfrik Photography