Ulaznice za projekcije filmova na 9. Kids festu u bioskopima u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu su u prodaji, a cene se kreću od 150 do 350 dinara.

Kids fest će, kao i svake godine, publici će predstaviti zanimljive filmske premijere – animirane, igrane, dokumentarne, 3D filmove iz Danske, Nemačke, Francuske, Norveške, Španije, Belgije, Kanade, Izraela, Brazila. Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na Kids festu naći će se sinhronizovani na srpski jezik.

Među ostvarenjima su dokumentarci o životinjama, priče o prijateljstvu, ljubavi, odrastanju i avanturama. Ove godine u programu Kids festa nalazi se čak šest 3D ostvarenja, među kojima su i „Nosorog Oto 3D“ i „Vitez Rasti 3D“.

„Vitez Rasti 3D“ je priča o neobičnom vitezu i avanturi života: samo što se ispunio njegov san da osvoji veliki turnir, lažno je optužen za krađu. Lišen viteške časti i dvora, on pokušava da se iskupi i povrati srce svoje devojke. Može li pobediti zlog princa i sačuvati svoje carstvo? Ovaj film je zanimljiva kombinacija srednjeg veka, priče o recikliranju i neobičnih likova. Uz mnogo humora bavi se temama kao što su prijateljstvo i hrabrost.

„Nosorog Oto 3D“ je priča o Toperu, optimističnom dečaku koji ima veoma bujnu maštu. Toper je zaljubljen u Čilu, ali ona misli da je Toper luckast. Jednog dana, Toper pronađe olovku i njome nacrta nosoroga, koji oživi! Ovaj događaj menja sve. Ubrzo shvataju da čuvanje prijateljskog, ali proždrljivog nosoroga nije nimalo lako… i to je samo početak jedne neverovatne avanture.

U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, dvorani Doma sindikata i bioskopu „Fontana“, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin Grad“.

Kompletan program po gradovima možete pogledati ovde.

Na KIDS FESTU gledaoci će moći da izaberu između još mnogo zanimljivih filmova, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

Pogledajte kratak opis filmova i trejlere ovde.

Organizator Kids festa je distributerska kuća MCF MegaCom Film.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.