U trenucima kada smo prepuni pozitivne energije, kada se svi nadamo da nam dolaze bolji dani, u minutima kada je sreća i radost ispunjava naša srca, Delča je uvek sa nama. Hit za sva vremena “Nove godine”, napisao je upravo on, Milan Delčić-Delča.

U ponedeljak 19. novembra, simbolično na dan Delčinog rođenja, poslednja pesma koju je napisao “Dobro je” objavljena je kao besplatni download singl (u mp3 i wav formatu). Pesmu i omote za singl možete preuzeti sa http://www.popboks.com/vest.php?ID=18213

“To je poslednja stvar koju je snimio i bio je njom jako zadovoljan. Do poslednjeg dana je slušao i pevušio tu pesmu. Mislim da je njom ostavio jednostavnu poruku da je život sve – i dobro i loše”, kaže Mirjana Čomić, Delčina sestra od ujaka koja je do poslednjeg trenutka bila uz njega.

Milan Delčić-Delča bio je jedan od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih glasova jugoslovenske i srpske rokenrol scene. Pamtimo ga po hitovima grupe U škripcu kao što su “Siđi do reke”, “Beograd spava”, “Nove godine”, “Koliko imaš godina”, “Ako ti kažem” i mnogim drugim.

Sa grupom U škripcu snimio je albume “Godine ljubavi” (1982), “O je!” (1983), mini album “Nove godine” (1983), “Budimo zajedno” (1984) i “Izgleda da mi smo sami” (1990). Po raspadu benda, Delča kreće u samostalnu karijeru i sa pratećim bendom Sklekovi snima albume “Delča i sklekovi” (1994), “S’ jezikom u usta” (1994) i “Krenuo sam davno, ne sećam se gde” (2003).

Diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je scenarista serije Televizije Beograd “U ime zakona” (1991) i koscenarista televizijskog filma “Ne skreći sa staze” (2003). Pojavljivao se u filmovima “Slatko od snova” (1994) i “Crveni kamion sive boje”, kao i u seriji “Otvorena vrata” (1994-1995). Između ostalog, autor je pozorišnih komada “Hari ne putuje vozom”, “Kraljevo blago” i “Radmilo gnusni i Radmila pogana” i TV emisije “Dr. Maksimilijan Mrmor”. Jedno vreme je radio i kao muzički urednik Televizije Metropolis.

Preminuo je posle duge i teške bolesti 24. jula 2011. godine u Beogradu.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=poRucXwundk&feature=player_embedded]

Izvor: Long Play

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.