PODELI

Obrada klasika “You’ll Never Walk Alone” novi je singl grupe Dropkick Murphys skinut s njihovog nadolazećeg albuma “11 Short Stories Of Pain & Glory”.

Koreni pesme nalaze se u “Carouselu”, jednom od najuspešnijih mjuzikala svih vremena. Gerry And The Pacemakers snimili su pop verziju 1963. koju su prihvatile pristalice Liverpula i uveli u subkulturu kroz koju je postala verovatno najpoznatija navijačka pesma na svetu.

Motive da obrade pesmu su našli u aktualnom gorućem problemu s drogama i brojem predoziranja koje je naročito pogodilo područje Nove Engleske. Stihovi su snažno uticali na Kena Caseya, basistu i pevača, na čiju inicijativu se bend i upustio u riskantan posao obrađivanja velikog klasika. Krajnji rezultat je prava Dropkick bomba. Album “11 Short Stories Of Pain & Glory” objaviće 6. januara.

U zagrebačku Tvornicu kulture, čijih pola kapaciteta je već rasprodato, grupa stiže u utorak, 7. februara, a dan kasnije, 8. februara, sviraće u Beogradu gde je koncert već rasprodat ubrzo po puštanju ulaznica u prodaju.

Cena ulaznice za zagrebački  koncert u pretprodaji iznosi 170 kn, dok će na dan koncerta biti 190 kn. Prodajna mesta su Dirty Old Shop i www.dirtyoldempire.com.

Foto: Promo foto benda