Novosadski hard rock bend Drugi format objavio je album prvenac pod nazivom „Veće od života“.

Na albumu se nalazi devet pesama i dostupan je za besplatno preuzimanje.

Tekstove su radili Nikola V. Franeta i Dejan Antić, muziku je uz Nikolu najviše radio Predrag Lazić, a takođe su svoj doprinos za dve pesme dali i Nebojša i Dejan Zec.

Aranžmane je radio ceo bend.

Pesme su snimane u studiju „Komandant Adam“ u Sremskoj Kamenici tokom prošle i ove godine pod producentskom palicom Komandanta Adama.

„Imamo dosta gostiju na albumu. Kao prvog pomenuo bih Deana Cleu, našeg jako dragog prijatelja iz Splita sa kojim smo otvorili album jednom optimističnom heavy pesmom. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa njim. Takođe tu je i Aleksandar Gabrić iz čuvene novosadske grupe Griva, Nebojsa Minić iz legendarnog Kerbera, naš dragi drugar i saborac basista Dejan Zec, violinista Slavko Kodžopeljić i prateći vokali Anđelija Miljković i Anđelija Petrevski. Drago nam je što su svi navedeni gosti deo naše priče“– izjavio je Nikola V. Franeta, frontmen grupe o saradnji sa prijateljima koji su gostovali na albumu.

Album će uskoro biti promovisan i putem spota čija se premijera očekuje u prvoj polovini septembra, a već u drugoj polovini meseca bend će promovisati svoje izdanje na svirkama gde će biti dostupno i fizičko izdanje albuma za one koji žele da ga kupe.

„Veće od života“ može se preuzeti sa Soundcloud profila benda gde je potrebno preuzimati pesmu po pesmu, ali i preko Rapidshare-a gde se može preuzeti kompletan album. Takođe, u pripremi je zvanična internet stranica benda gde će se isto moći preuzeti album.

Bend je osnovan 2010. godine u Novom Sadu, a trenutno rade u postavi: Nikola V. Franeta (gitara, prateći vokal), Dejan Antić (vokal), Predrag Lazić (klavijature, prateći vokal), Nikola Vučetić (bubnjevi, , prateći vokal), Nebojša Zec (gitara, prateći vokal) i Aleksandar Pavlović (bas, prateći vokal).

 

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.