PODELI

Poznati gitarista Dušan Jevtović, koji godinama živi i radi u Barseloni, okupiće sjajnu ekipu muzičara 13.aprila u klubu Soul Society. Beogradskoj publici predstaviće pesme sa svojih albuma, zajedno sa Vasilom Hadžimanovim (klavijature) i Peđom Milutinovićem (bubanj). Repertoar koji će izvesti spoj je jazza i progresiv zvuka.

Gitarista Dušan Jevtović je u poslednjih par godina napravio pravi bum na svetskoj jazz/ pro rock  sceni, naročito svojim poslednjim izdanjem Am I Walking Wrong?“, izdatim za njujorškog izdavača Moonjune records. Album kritički prihvaćen u čitavom svetu sa preko stotinu odličnih recenzija u svim relevantnim časopisima, blogovima, i web stranama zaduženim za jazz i progresivnu muziku.

Do saradnje Vasila i Dušana dolazi pre nekoliko godina, nakon višemesečnih razgovora o projektima, muzici i svemu onome svojstvenom za život muzičara u svetu danas.

Dušan Jevtović ima zkazano snimanje svog sledeceg albuma sa Gary Husbant-om bubnjar John McLaughlina  i  Level 42, Bernat Hernandez bass i Markus Router touch guitar. U junu za Mooonjune Records NY, izdaje svoj novi cd, No Answer, sa Vasil Hadžimanovim na klaviru, električnom klaviru i mini moog, i Asaf Sirkisom Izraelskim bubnjarem koji živi i radi u Engleskoj. Istog meseca u prodaji će se pojaviti disk za istog izvođača sa Xavi Reija na bunjevima i Toni Levinom, basista King Crimsona kao i Peter Gabriela.