Inspirativni spoj gitariste Dušana Jevtovića uz pijanistu Vasila Hadžimanova i bubnjara Peđu Milutinovića, protkan je veštinom specifične improvizacije. Prošle godine, publika je imala da ih sluša na promociji povodom izdanja novog albuma  “No Answer”. Trio će ponovo nastupiti u subotu, 9. februara, u klubu Novi Bitefartcafe u Beogradu, gde će im se pridružiti klarinetista Robindro Nikolić i doneti beogradskoj publici nešto sasvim novo.

Do saradnje Vasila i Dušana je došlo nakon višemesečnih razgovora, a ovaj koncert je samo početak onoga što sledi u skorijoj budućosti – snimanje i izdavanje materijala. Za sada, planovi su vezani za inostranstvo.

Dušan Jevtović je u poslednjih par godina napravio pravi bum na svetskoj jazz i progrock sceni svojim poslednjim izdanjem Am I Walking Wrong, izdatim u Njujorku. Kao profesionalni muzičar nastupa i snima po čitavom svetu, a predaje i na nekoliko akademija u Barseloni.

Vaisil Hadzimanov je poznat po radu u svom Vasil Hadžimanov Bendu poslednje skoro dve decenije, kao i po radu na filmskoj i pozorišnoj  muzici. Vasil je muzičar svetske klase, sposoban da se prilagodi svakoj situaciji i žanru, i ostavi svoj prepoznatljiv pečat.

I ovaj put, Peđa Milutinović je stub tria na bubnjevima. Peđa je poslednjih godina najaktvniji muzičar na jazz sceni u našoj zemlji. Poznat je publici po energiji i iskustvu na kom mu mogu pozavideti i mnogo starije kolege. Peđa je stalni član VH benda i nekoliko drugih sastava.

Specijalni gost na koncertu biće Robindro Nikolić na klarinetu. Posle diplomiranja na Mokranjčevoj muzičkoj školi u Beogradu, sa 20 godina je otišao da studira klasičnu muziku na Univerzitetu Mocarteum u Salzburgu, nakon čega je imao veliku sreću da uđe u Verbier UBS Orchestra i Verbier festivalski komorni orkestar. Njegov repertoar uključuje džez, mediteransku i srednjoistočnu muziku, indijsku muziku, klezmer, istočnoevropsku, drevnu i iznad svega klasičnu i savremenu muziku.

Bez obzira na bogate biografije ovih muzičara i njihovog iskustva u improvizovanoj muzici, publika će ove subote imati priliku da po prvi put čuje njihove autorske pesme u zanimljivoj formaciji i aranžmanima.

Ulaznice za koncert po ceni 450 dinara se mogu kupiti na ulazu u klub Bitefartcafe na veče koncerta, na adresi Mitropolita Petra 8.

Foto: endikaussiaphotography