Sinoć je počelo drugo izdanje Musicology festivala na teniskim terenima Kalemegdana. Festival je počeo kako dolikuje, koncertima koji su oduševili posetioce i izuetno pozitivnom energijom koja se osećala između izvođača i publike.

Festival je grandiozno otvorio jedan od najpoštovanijih džez muzičara sa ovih prostora, Duško Gojković sa bendom Belgrade Summit Octet, koji većinom čine članovi Big benda. Publika je sa oduševljenjem dočekala velikana koji se smatra tvorcem balkan- džez pravca, a bilo je divno videti pripadnike najrazličitijih generacija koji su se okupili zbog iste stvari-dobre muzike.

dusko_gojkovic_musicology

Malo više od sat vremena kasnije, na binu je izašao prvi strani bend na festivalu, Electro Deluxe.  Francuska atrakcija izazvala je gromoglasan aplauz na samom početku, a od tada pa do kraja nastupa, publika nije prestajala da igra i prati energičnog Džejm Kopleja i ostatak benda. Electro Deluxe je opravdao svoju reputaciju izuzetno posvećenog i energičnog benda koji svaki atom energije ostavlja na sceni, a publika je pevala uz njihove najpoznatije pesme Let’s go to work, Smoke i Devil, a nakon odsvirane obrade pesme “Staying alive”, usledile su ovacije.

Publika je sa oduševljenjem i gromoglasnim aplauzom ispratila svaku pesmu, da bi se, nakon završenog koncerta, žurka nastavila u letnjem klubu BITEFARTCAFE uz fanki set koji je pripremio poznati DJ GroovyMan. Publika je do ranih jutarnjih časova plesala i uživala na Malom Kalemegdanu.

electrodelux_musicology

Drugi dan festivala donosi nastup velikog imena londonske esid džez scene, The Brand New Heavies i domaćeg benda Ničim izazvan, dok će u subotu nastupiti Liv Warfield sa bendom New Power Generation Hornz i Marčelo sa Napetim Kvintetom, da bi gremijevac baršunastog glasa, Gregori Porter, zatvorio drugo izdanje Musicology festivala.

Ulaznice za preostale dane se mogu kupiti na svim prodajnim mestima eventima i ddtickets, kao i u klubu BITEFARTCAFE u ulici Mitropolita Petra 8.