PODELI

“Tesla i bitka na Magnetnom polju”, mjuzikl za decu, biće izveden u Novom Sadu u Srpskom narodnom pozorištu 13. maja na sceni „Jovan Đorđević“ u 17h. Tekst su napisali Nebojša Romčević i Leontina Vukomanović, mjuzikl je režirao Đorđe Makarević. Predstava je urađena u produkciji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Glavna junakinja, devojčica Luna, vodi život u dvadeset prvom veku, okružena izumima koji ne bi postojali da nije bilo Nikole Tesle. Njen najveći strah bio je strah od buke Groma.

Da li je Tesla razumeo jezik gromova? Da li je izumeo ne samo dvadeseti, nego i čitav dvadesetprvi vek? Da li je Teslina strategija mira – inspiracija za generacije koje dolaze? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, naći ćete u prvom mjuziklu za decu „Tesla i bitka na Magnetnom polju“, u kome Tesla i devojčica Luna pomažu Gromu i Aparatima da oslobode maleni narod Elektrona, iz kandži pohlepne vladarke Jednosmerne struje – Alave.

Da li će Alava, pored svega što ima, poželeti i drugaricu, ili će sačuvati Jednosmerno carstvo? Otkrićemo u čudesnom muzičkom putovanju po zemlji Elektropiji, u potrazi za porobljenim Elektronima. Samo jedan slobodan Elektron dovoljan je da pokrene lančanu reakciju, a ishod bitke na Magnetnom polju, do kraja će biti neizvestan…

Mjuzikl “Eni džunior” biće izveden 18. i 20. maja, na sceni „Pera Dobrinović“ od 19.30h.

“Eni džunior”, čuveni svetski mjuzikl za celu porodicu, The Broadway Junior Collection™, po knjizi Thomas Meehan „Little Orphan Annie“, sa dozvolom The Tribune Media Services, Inc, muzika: Charles Strouse, tekst: Martin Charnin, u izvođenju Akademije zabave i umetnosti „O&M“, režija: Maja Grgić, Coolist fondacija, Novi Sad.

Američki mjuzikl “Annie” premijerno je prikazan na Brodveju pre tačno 40 godina. Neke od pesama, kao što su Hard Knock Life i Tomorrow, su postale veliki svetski hitovi.

Uloge: Irina Brodić (Eni), Luka Samardžić (Vorbaks), Irina Arsenijević (Grejs), Barbara Stanković (G-đica Heningen), Miroslav Grubić (Ruster), Anastasija Ćurić (Lili). Ostale uloge: ansambl Akademije zabave i umetnosti O&M.

“Annie Jr.”, sa dozvolom Music Theatre International (Europe), prilagođen je mladim izvođačima do 18 godina, a namenjen je celoj porodici. Da Novi Sad doživi Brodvej zaslužan je ansambl od 29 članova – mladih talenata Akademije zabave i umetnosti ”O&M” iz Novog Sada, koji svojim glasovima pokazuju da su dorasli svetskim izazovima.

Trajanje: 60 minuta