Insurrection drafting Vol.1 je prvi u nizu mini festivala koje će organizovati Dark Revolution kao uvod u veliki Insurrection festival koji će biti održan na leto 2015. godine i nastaviće da se održava u dvogodišnjim ciklusima, svake neparne godine.

Večeras u beogradskom klubu “Sioux” na ovom mini festivalu nastupaće tri benda, a početak je najavljen za 21h. Bendovi koji će svirati su: Vrane kamene, Tobija i Polaris. Pre koncerta i u pauzama muziku će puštati DJ Talični. Bilo je najavljeno da će nastupati i bendovi Dža ili Bu i Deca loših muzičara, ali je organizator objavio da je njihov nastup otkazan.

Prenosimo saopštenje u celosti: “Dragi prijatelji, zbog birokratsko-tehničkih razloga nismo mogli na vreme da pristupimo sredstvima predviđenim za honorare a predprodaju ulaznica nismo radili, tako da nismo u mogućnosti da isplatimo bendove pre početka tonske probe. Zbog toga večeras neće nastupiti Dža ili bu i Deca loših muzičara”.

Ulaznica košta 500 dinara, a uz Dark Revolution člansku kartu, Dark Revolution ID, kao i za sve članove Dark Revolution fan pit grupe, ulaz je besplatan.