Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo ove godine organizuje treći Internacionalni festival džeza „JazzIbar“ od 3. do 7. jula.

Program će činiti sedam koncerata i dva prateća multimedijalna programa posvećena istoriji džeza.

Muzički program počinje 3. jula svirkom Vlada Maričić benda i Tanje Jovićević, a nastavlja se 5. jula koncertom Vasil Hadžimanov benda i jam session svirkom Dušan Sarić kvarteta.

U subotu 6. jula nastupaju Vlatko Stefanovski trio i Jovan Maljoković Balkan salsa bend, a ovo veče posvećeno je i Lali Kovačevu, jednom od najpoznatijih srpskih džezbubnjara, koji je preminuo prošlog septembra.

Poslednje veče festivala, nedelju 7. jul obeležiće nastupi stranih muzičara – iz Holandije stiže poznata džez pevačica Denise Jannah sa svojim bendom, a iz Rusije Ivan Polyanskiy kvartet. Koncerti se održavaju na Trgu Svetog Save sa početkom u 21h i 23h i besplatni su za publiku.

U okviru pratećih programa 3. jula biće priređena izložba fotografija „Jazz vremeplov“ autora El Gvojosa, a naredne večeri multimedijalni program u Narodnom muzeju: umetnički direktor festivala „JazzIbar“ Miša Blam autor je postavke „Džez muzej“, a viši kustos Mirjana Savić pripremila je deo posvećen istoriji džeza u Kraljevu.

Iste večeri književnik i publicista Milen Alempijević održaće predavanje na temu „Džez i filmska naracija“.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.