PODELI
LET 3 - Hala 6 Novosadskog sajma

U subotu, 13. aprila, Saxovu jubilarnu 20. sezonu uveličaće i Let3. To će im biti prvi nastup u Saxu, a s obzirom na gabarite kluba i količinu ljubitelja ovih nekonvencionalnih rokera, sve upućuje na nezaboravni spektakl s puno znoja u Palmotićevoj 22/2 u Zagrebu.

Bend je najavio trosatnu svirku u kojoj će vas provesti kroz svoju bogatu istoriju, a obećali su i pesme koje nisu svirali jako dugo. Cena ulaznice u pretprodaji je 80 kuna i moći će se kupiti uskoro tokom radnog vremena Saxa, na dan koncerta će koštati 100 kuna ako ih ostane. Broj ulaznica je ograničen na 350.

Let3 već preko 30 godina fascinira i šokira na ovaj ili onaj način. Bilo svojim u najmanju ruku neobičnim scenskim nastupima, bilo svojom laganom opsednutošću falusom („babin“, „živi“, „Marko“ ili jednostavno „u čelo“) ili nekim od svojih spomenika kao što je onaj posvećen Angeli Merkel pri obavljanju određenih radnji.

Nedavno su objavili i singl s Vucom “Golub Vaso“, a Siniša je saradnju opisao kao “Bas bubanj u trbuh, doboš u čelo, vokali režu oči, to je: heavy rokija!“. Uz prstohvat bizarnosti ovo ukratko sublimira lik i delo ovih Riječana. Tri sata hitova kao što su „Dijete u vremenu“, „Izgubljeni“, „Kontinentio“, „Mamne baneta“, „Profesor Jakov“ osiguraće potoke znoja u Saxu i nezaboravnu svirku, to je jedino sigurno.

Članovi benda su basista i vokal Damir Martinović Mrle, vokal Zoran Prodanović Prlja, gitaristi Dražen Baljak i Matej Zec te Ivan Bojčić na bubnjevima.

Foto: Andrea Magazin / Remix Press arhiva