Foto: Marina Pešić

Eros Ramazzotti, šmeker svetskog glasa, u okviru svoje svetske turneje „Battito Infinito“ (otkucaj beskonačan), još jednom je napunio Beogradsku Arenu u petak 21. aprila.

Potpuno opušten, u svom stilu, otpevao je svoje najveće hitove uz podršku i aplauze vernih obožavatelja koji su došli iz cele Srbije. Ovakav spektakl će svima ostati u dubokom i lepom sećanju.

Foto: Marina Pešić

Još uvek nam u ušima odzvanjaju njegovi stihovi i zvuci gitara, koje su se u toku koncerta smenjivale u njegovim magičnim rukama. Njegov prvi virtuozni solo čuli smo tokom pesme “Stella gemella“, a kasnije i u drugim pesmama kao što su: “Se bastasse una canzone” , „Adesso tu“, „Un’altra te“ uz koju je publika upalila svetla na svojim telefonima i uz predivnu atmosferu i zvuke akustične gitare pevala sa Erosom.

Foto: Marina Pešić

Eros je nesebično poklanjao publici svoju energiju, pa čak i samog sebe, često dolazeći do partera, gde se pozdravljao, grlio i pravio selfije sa svojim obožavaocima, čineći im da se osete posebno. Pesma “Dove c’è musica“ je upravo jedna od takvih, stvorena za zagrljaje tokom njenog slušanja jer „neko je rekao da je muzika bratstvo“ („Qualcuno ha detto la musica è fratellanza..”) i Eros nas je doveo tamo gde je muzika i gde je on.

Foto: Marina Pešić

Kroz kratak natpis na ekranu “No War – Mir je jedna bitka vredna ratovanja“, koji se pojavio kao uvod u pesmu “Terra Promessa“, poručio nam je da se volimo, radujemo, pevamo i živimo ispunjeno.

Foto: Marina Pešić

Eros je pre nepunih mesec dana, u svojoj šezdesetoj godini, četvrti put postao otac i ta sreća, ljubav, radost i zadovoljstvo se oseća kako ispoljava iz njega.

Foto: Marina Pešić

Pred sam kraj koncerta, koji je trajao nešto više od dva sata, nastavili su da se nižu hitovi –  „Fuoco Nel Fuoco“, „Una storia importante“, „Cose della vita“, koja je već najavljivala završetak koncerta i nakon koje je usledio bis. Uz Erosovo obraćanje publici „Beograd, hvala!”, svi smo udahnuli svoj “jedan trenutak mira”. Nakon “Un Attimo Di Pace“, ponovo se zahvalio Beogradu, zatim predstavio svoj bend i pesmom „Più Bella Cosa“, koja stihovima govori da nikada nije dosta pevati o ljubavi, pozdravio se sa publikom.

Foto: Marina Pešić

Hvala Erosu i njegovom bendu, pratećim vokalima i celoj organizaciji na divnom i nezaboravnom koncertu u Štark Areni.

Više fotografija pogledajte ovde.

Foto: Marina Pešić

Andrea Burić i Marina Pešić