Foto: Andrea Magazin

Kada je objavljena vest da će Sunshine posle godinu i po dana ponovo održati klupski koncert u Novom Sadu, krenule su priče po gradu “Uuuu, to se ne sme propustiti!” Nakon 5. aprila, kada je koncert održan u Domu kulture, gde je i 29.decembra 2022. poslednji put održan samostalni koncert u Novom Sadu, sasvim je jasno zašto se i ovaj čekao sa nestrpljenjem.

Za razliku od prošlog puta, ove večeri pre nego što je Sunshine crew izašao pred publiku, na bini su svojih 30 minuta maksimalno iskoristili momci iz benda Sicksoul. Ova četvorka iz Šapca pokazala je da je pola sata sasvim dovoljno da pridobiješ publiku na svoju stranu, naravno ako to što sviraš ima smisla. Za Sicksoul nastup ispred velikog benda Sunshine bio je prilika koja se ne propušta, jer to što oni sviraju itekako ima smisla. To im je potvrdila i publika koja ih je nagradila velikim i iskrenim aplauzom koji nije bio čisto reda i podrške radi. Pitali su me, “Kako se beše zove ovaj bend? Odakle su? Dobri su baš.” Ovih dana objavljuju novu pesmu, ispratite vest na našem portalu i poslušajte ih.

Foto: Alek

Sa bendom Sunshine uvek je neka trka frka, a kako drugačije kad “Frka gori!” Kada kažem da je neka frka, to znači da je euforija kod svih konstantna sve dok se koncert ne završi. Sve to vrlo ima smisla jer krajnji produkt, odnosno koncert uvek bude na vrhunskom nivou jer se cela mašinerija oko organizacije koncerta i samog benda maksimalno potrudi da publici, koja je klub ispunila do kraja, isporuči bombu energije i kvalitetnog zvuka.

Foto: Andrea Magazin

Nešto malo nakon 23h na binu Doma Kulture izašli su Mićkeš, Nefa, Bane Junior, Petrović, Kiza, Toša (ili Marko?! – imamo situaciju krize identiteta) i naravno Bane, čovek zbog kog se u DK činilo da smo na stadionu od vriska kojim ga je publika pozdravila. Evo iskreno da vam kažem, još uvek sam pod utiskom koncerta i nemam pojma sa kojom pesmom su otvorili koncert, ali to nije toliko ni bitno jer je “haos” krenuo od samog starta.

Foto: Alek

Publika je ove večeri bila iznad svih očekivanja, a to znači da su odlično parirali Banetu, Toši i Kizi (što je skoro pa nemoguće) i skakali do poslednjeg takta ovog koncerta. Naravno da smo čuli “Žaklinu”, “Misli mene gone”, “Zigi Zigi”, “Iza horizonta”, “Miss J”, “Makro”, ali i one nešto novije “Da li sam”, “Frka gori” i pesma koja je izazvala veliku pažnju medija i publike a zove se “FNP” u prevodu – Fuck NATO Pakt. Moćna i energična, dovela je publiku u potpunu ekstazu koja je sa srednjim prstom podignutim visoko u vazduh pevala složno – Fuck NATO pakt! Ono što je meni lično bilo vrlo zanimljivo i srcu blisko je da sam na ovom koncertu videla veliki, ali veliki broj ljudi koji su 40+ koji skaču kao da im je 20! Veliko bravo za svu publiku koja je bila u DK ove večeri i koja je pokazala da nije da ne možemo i mi kao klinci da se provodimo, nego je samo pitanje koga stavite na binu ispred nas.

Foto: Andrea Magazin

Nije bio dovoljan jedan bis, taman posla, posle takvog ludački dobrog koncerta, naravno da treba da budu dva bisa, što je ova publika zaslužila i dobila. Činilo mi se da su se publika i bend baš teško rastali jer koncerti u klubovima uvek su nešto više, nešto jače, intimnije i posebnije od festivalskog ili bilo kog drugog koncerta u velikim prostorima. Hormoni zadovoljstva lebdeli su Domom kulture, publika je mokra do gole kože sa osmesima na licu napuštala DK, dok je Sunshine crew sa istim takvim osmesima na licu sumirao utiske nakon koncerta i doneo sledeći zaključak – Svi koncerti su dobri ali neki se ipak izdvoje i dugo pamte. Ovo je bio jedan od tih!

Foto: Andrea Magazin

Imam dozvolu da vam u ime benda Sunshine i organizatora Line Up kažem, hvala Novi Sade!

FNP!

Andrea Magazin