U trci za nagradu European Festival Award našli su se srpski festivali EXIT u kategoriji „Best Major festival“ i Lovefest u kategoriji „Best Ovearseas“ i hrvatski festivali INmusic i Terraneo u kategoriji „Best Medium-Sized Festival”.

 

Glasanje za najbolje festivale traje do 1. novembra na stranici http://euvoting.festivalawards.com/.

Ove prestižne nagrade dodeljuje UK Festival Award koji na osnovu glasova publike i stručnog žirija odaje priznanje radu festivalskih organizacija.

Evropski festivali bore se u kategorijama: Best Major Festival, Best Medium-Sized Festival, Best Small Festival, Best New Festival, Best Indoor Festival, Best Ovearseas, Best European Line-Up, Headliner Of The Year, Newcomer of the Year, Anthem of the Summer, Best of the Rest.

Više od 300 evropskih festivala iz ukupno 32 zemlje bore se za neku od navedenih titula. Svako ko učestvuje u glasanju za neku od kategorija postaje potencijalni dobitnik dve ulaznice za pobednički festival održan u 2013. godini.

Proglašenje pobednika je 2. decembra u Roundhouse areni u Londonu, gde će na svečanoj ceremoniji biti dodeljene prestižne nagrade.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.