PODELI

FEP će ove godine biti održan od 18. do 20. avgusta u okviru prostora Čarde “Florida” na bačkopalanačkoj obali Dunava. Celokupni takmičarski program će i ove godine biti upotpunjen kreativnim radionicama za decu i mlade, kao i večernjim muzičkim programom.Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da pogleda pet predstava iz takmičarskog programa po izboru selektorke Vladislave Vojnović – “Da i re” (Otvoreni krug, Novi Sad), “Vilinska zavrzlama” (Hepi teatar, Beograd), “Mašta i Mim” (Pozorišni studio Nada, Ruma), “Bo-bo i Zu, prvi dan u vrtiću” (Aparat teatar, Sarajevo, Bosna i Hercegovina) i “Lara u svijetu životinja” (Kazalište Smješko, Zagreb, Hrvatska), kao i dve predstave za odrasle – “Ručni rad” (Pozorište Promena, Novi Sad) i “Naš grad” (Kulturni Centar Novi Sad).

Usled smanjenog budžet, FEP je bio prinuđen da ove godine izmeni dosadašnju dužinu trajanja Festivala i da program održi u dva, umesto u četiri festivalska dana, ali koncept je ostao isti – kultura u prirodi za celu porodicu. Kako bi olakšali dolaske i odlaske svim posetiocima, četiri puta dnevno biće organizovan besplatan prevoz iz Bačke Palanke do Čarde “Florida” i nazad.

“Ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje i srca da nam pruže podršku svojim dolaskom na 23. FEP, a one koji su mogućnosti da svojim donacijama na račun 205-88841-24 doprinesu što kvalitetnijem 23. izdanju Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade”, poručili su organizatori 23. FEP-a.

Više informacija o festivalskom programu i satnici možete pronaći na sajtu www.fep.org.rs kao i na fejsbuk stranici i instagram profilu festivala.