Ovogodišnji Festival srpskog podzemlja u Novom Sadu (SKCNS Fabrika) će trajati dva dana, a 16. mart, prvi dan festivala, biti posvećen muzičkim pravcima kao što su: dark, gothic, electro rock, eksperimental, neizostavnim činiocima andergraund subkulture.

Svoje nastupe za 16. mart potvrdili su:

Umbra, je unikatni solo projekat koji kreira i izvodi Marija Balubdžić iz Beograda.

“Umbra suočava senovite zvuke glasa i poetske oglede sa looper-om. Umbra odmotava melodije natopljene šumovima, akordima i pulsevima.”

Sputnik, su dobro poznato ime na novosadskoj andergraund sceni. Bend koji svoj elektro-rock temelje na snažnom uticaju new-wave i synthpop velikana iz 80ih.

Asphalt Chant je jedan od retkih darkwave projekata na domaćoj sceni. Bend aktivno radi i stvara od 2007. godine i svoj stil bazira na nesvakidašnjem spoju dark, gothic i ambijentalnog zvuka.

Nakon zvaničnog koncertnog dela programa očekuje nas nastup specijalnih gostiju koji će nas provesti kroz istoriju dark, goth, ebm i ostalih srodnih pravaca u sklopu svojih DJ segmenata.

Afterparty 16. marta biće propraćen nastupima:

DJ Akasha, koja će nam puštati svoj izbor: Oldschool EBM, Anhalt EBM, Dark Wave, Electro zvuka.

DJ Nenad Bekvalac, koji će svoj set bazirati na: Goth, Post Punk, Minimal Synth, Dark Wave zvuku.

Isto veče posetioci će imati priliku da pogledaju i dokumentarni film Vanila stop!  koji je urađen u VICE produkciji i posvećen je domaćoj Goth kulturi.

Ostala imena koja su potvrđena za četvrto izdanje festivala su:

Dead Joker, legende domaće metal scene i bend koji sa identičnom snagom i energijom kreira i nastupa i dan danas šireći svoj ubitačni death metal duh.

Dishumanity, udarna pesnica domaće punk scene. Sirovi, surovi i agresivni pristup punk zvuku ovaj bend svrstava u prave bisere kako domaće tako i regionalne scene.

Alitor, nakon kraće pauze po mnogima najbolji domaći thrash metal bend se vraća na scenu. Izuzetno nam je drago što će to da bude baš na FSPu.

Fast As We Go Far, će još jednom na domaćem terenu protresti sve prisutne svojim energičnim punk rock zvukom i pokazati zašto su jedan od najaktivnijih bendova novosadske punk scene.

The Valley, stižu pravo iz Subotice i sa sobom donose čistokrvni hardcore u svjoj najboljoj tradiciji. Na FSPu bend će promovisati svoj novi album Never Give Up.

Dok7, sviraju melodični punk rok sa dosta hardcore uticaja. Na FSP stižu iz svog rodnog Niša da sa svim posetiocima provere, da li je punk mrtav ili ne.

A tu su i tri ženska benda: Nemesis, Replicunts i Jenner.

Podsećamo- rok za prijavu likovnih umetnika je 4. mart.

Ulaznice u prodaji na svim Eventim i Gigstix prodajnim mestima:
400din – samo prvih 100 ulaznica
500din – pretprodaja
600din – na dan festivala