PODELI

Ovogodišnji, 6. po redu Festival srpskog podzemlja biće održan od 14. i 15.oktobra 2020.

U sklopu koncertnog programa festivala nastupiće 6 izvođača. Zbog neizvesnih okolnosti, zbog trenutne pandemijske situacije i kako bi izbegli otkazivanje događaja, organizatori su doneli odluku da Festival realizuju onlajn.

Nastupi će biti prenošeni sa dve lokacije putem live streaminga Muzika za Imunitet, na više Facebook stranica i Youtube kanala. Ove godine na festivalu će nastupiti:

14. oktobar:

Terrörhammer
Pančevački nekro speed thrash black kombo aktivno radi od 2012. godine i jedan
su od retkih bendova na domaćoj sceni koji ovom ekstremnom zvuku pristupa na
ovako direktan način. Bend je objavio nekoliko singlova, više kompilacijskih i split
izdanja ali i jedan studijski album. Vrlo su cenjeno i traženo ime na međunarodnoj andergraund sceni, a odsvirali su i veliki broj koncerata širom Evrope.
https://www.facebook.com/Terrorhammer

Man-E-Faces
Bend čine četvorica momaka okupljenih oko ideje da donesu blagodeti HardCore-a masama. Te blagodeti su: beskompromisan zvuk, brzi-otapajući tempoi koji cepaju uši, face i mozgove, i iskrene životne priče ispričane kroz tekstove, sa poštenom dozom sing-alongova. Osnovani ne tako davno, napravljeni da traju, Man-E-Faces raširenih ruku
dočekuju sve fanove željne starog dobrog HC zezanja!

Uživo u Owl Scream studiju
14. oktobar:

Marjan & ŽeŽe u izvođenju kompozicije Humanity
U sklopu prezentacije Marjanovog instrumenta Laserski piano ova dva muzičara su napravili kompoziciju pod nazivom Humanity. U pitanju je ambijentalno instrumentalna izvedba u kojoj muzičari koriste pored Laserskog klavira sintove, teramin (koji je takođe Marjan napravio), gitaru i razne efekte.
https://www.facebook.com/zeze021

15. oktobar:

Odvojena Stvarnost
Veterani drugog talasa novosadske alternativne scene. Bend koji je svoj unikatni put krenuo sada već davne 1992. godine i od tada sa određenim pauzama deluje na ovim prostorima. Bend je prošle godine izbacio vrlo zapažen album Dosta! na kome se izdvaja istoimeni singl. Direktna i beskompromisna post punk noise blenda propisno će zamračiti ovogodišnji FSP.
https://www.facebook.com/odvojenastvarnost

Potop
Bend Potop nastao je u Beogradu 2015. godine. Svira alternativnu autorsku rok muziku sa autentičnim uplivom u srodne stilove kao što su stoner i sludge zvuk. Ovih godina nastupali su sa nizom kako domaćih, tako i inostranih bendova, širom Beograda i Srbije. Objavili su pesme pod nazivom Divebell, Levis, i na svom Youtube kanalu, a u planu imaju studijsko snimanje svog prvog albuma na zimu 2020/2021.
https://www.facebook.com/bandpotop

Uživo u Owl Scream studiju
15. oktobar:

ŽeŽe 
ŽeŽe je jednočlani nojz, ambient, elektro, sint, bluz, hevi, eksperimental muzički performans iz Novog Sada. Autor eksperimentiše sa bukom iz koje nastaju kompozicije.
https://www.facebook.com/zeze021

Ovogodišnji Festival srpskog podzemlja održava se u saradnji sa SKC Novi Sad, a podržan je od strane:
– EPK
Muzika za imunitet
Scream Owl Studio
Dom B-612