Foto: Marko Ristić

Treće izdanje Galoop festivala vraća se u Đakovo u petak 14. i subotu 15. maja, a u Strossmayerovom parku će ugostiti neka od najaktuelnijih imena hrvatske scene. Kroz dva dana nastupit će BrkoviSavršeni marginalci, Debeli predsjednik, Bare i Majke, Letu štuke i M.O.R.T.

Od rasprodanog premijernog izdanja do krcatog prošlogodišnjeg, Galoop festival do sada se pokazao kao događaj koji s lakoćom okupi više od tisuću ljudi po danu i ponudi sjajnu postavu izvođača. Ove godine festival se vraća na istu lokaciju u istom konceptu od dva dana s po tri izvođača.

Galopiranje u letnje dane počinje u petak, 14. maja, kada dolaze Brkovi, punk folk wellness senzacija, a nastup je deo velike regionalne turneje kojom slave 20 godina rada. Pridružuju im se Savršeni marginalci koje čine Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz Deafness By Noize, a sviraće old school Hladno pivo. Prvog dana nastupiće i Debeli precjednik, hardcore punkeri iz Osijeka.

Drugi dan, u subotu 15. maja, na pozornicu se penju veliki Goran Bare i njegove Majke, a po mnogima najveći rock pesnik ovih prostora provešće publiku kroz više od tri decenije karijere i najvažnije himne rock antologije. Nastupaju i Letu štuke, sarajevski bend predvođen jednim od najutjecajnijih pop rock autora ovih prostora, Dinom Šaranom. Pridružuje im se sinjska punk rock blues četvorka M.O.R.T., vlasnici jednog od najboljih prošlogodišnjih domaćih albuma “Samo hrabro i bezveze”, a nastupiće i demo bend iz Đakova Into the dusk.

Ulaznice su u prodaji od srede 20. mart od 10 sati. Za festivalsku ulaznicu će trebati izdvojiti 24 eura, a cena će biti aktuelna do 15. aprila, dan posle cena će biti 28 eura dok će na dan događaja za festivalsku ulaznicu trebati izdvojiti 30 eura. Dnevna ulaznica je 14 eura, a ova cena će biti aktuelna do 15. aprila, dan posle biće 16 eura, dok će na dan događaja za pojedinačnu ulaznicu trebati izdvojiti 20 eura.

Ulaznice su dostupne na svim fizičkim prodajnim mestima Eventima kao i online na www.eventim.hr, a u Đakovu u caffe barovima Jazz i Fontana i prostoru M.art u ulici Bana Jelačića 69.