Beogradska Muzička kuća Metropolis poziva vas na druženje uz veoma zanimljiv program koji ove nedelje počinje u četvrtak nastupom dua Gipsy Flame, dok vas u petak i subotu očekuju “Trojica” i Novak Mijović Trio.

Sva dešavanja počinju u 21:30 časova, a vaša mesta možete rezervisati na telefon: (063) 237 020.

 

15.10 (četvrtak): Gipsy Flame

Gipsy Flame je vokalno instrumentalni duo koji čine Ilija Madžarević (gitara, vokal) i Miroslav Vranešević (gitara, vokal). Oni će vas provesti kroz opojne zvuke latino i španske muzike pune ritma, sunca i dobrog raspoloženja.

16.10 (petak): Trojica

Grupa “Trojica” postoji od 2009. godine u sastavu Predrag Nedeljković (bas, klarinet, frula), Aleksandar Andrejević (bubnjevi, udaraljke) i Nenad Bokun (gitara, kompozitor i aranžer). Trio izvodi autorsku muziku koja spaja i prepliće tradicionalnu srpsku muziku, džez, elemente klasične muzike, ali i klezmera, saopštavajući na svoj način suštinu zvuka, bez upotrebe tehnoloških trikova savremene produkcije. Po rečima ovih umetnika, “Muzika Trojice nudi vam pre svega pregršt oštrog i slobodnog vazduha koji će vam omogućiti da zaplovite po njoj kao kapetan vetra”.

Trojica

17.10. (subota): Novak Mijović trio

Novak Mijović je asistent na odseku za jazz trubu na FMU u Beogradu. Od 2003. godine sarađuje sa naša dva vrhunska jazz trubača Duškom Gojkovićem i Stjepkom Gutom. 2005. godine postaje paušalni saradnik Big benda RTS-a sa kojim i dalje ima uspešnu saradnju. Nastupao je širom Evrope i Azije.
Andreja Hristić je završio klavir na džez odseku u MŠ “Stanković”. Nakon toga odlazi na džez akademiju “Anton Bruckner” u Lincu gde je diplomirao na osnovnim studijama i sarađivao sa čuvenim imenima austrijske scene. Svoje dalje studije nastavlja u SAD na prestižnom “Berklee College of Music” gde je imao priliku da sarađuje sa svetskim imenima kao što su: Džimi Kob, Džon Patituči, Rej Santizi, Danilo Perez i mnogi drugi…
Ivan Maksimović je završo studije kontrabasa na FMU dok je postdiiplomske studije završio u SAD (Mičigen i Boston). Bio je stalni član Simfonijskog orkestra RTS-a. Stalni je član Beogradskog Dixieland orkestra i kvinteta Lazara Tošića, honorarni saradnik orkestra Pozorišta na Terazijama i pozorišta Madlenijanum.