Goribor i Dancing Bear obeležavaju 10 godina od objavljivanja albuma ”Evo je banja” i tim povodom s ponosom najavljuju izlazak pregršt sjajnih izdanja.
Kultni bend Goribor svojom mešavinom trip hopa i bluza s pravom nose titulu jednog od najhvaljenijih sastava celog regiona. Goribor je 2007. godine pod okriljem Dancing Beara objavio svoj istoimeni debitantski studijski album ”Goribor” koji je odlično prihvaćen od strane eminentnih muzičkih kritičara u Hrvatskoj, ali i celom regionu, a zatim 2012. godine objavili su, također hvaljeni dvostruki album ”Evo je banja” koji je uvršten među najznačajnije dvostruke albume objavljene na prostoru bivše Jugoslavije. Produkciju za oba albuma potpisuje Edi Cukerić.

Ove godine se obeležava 10 godina od objavljivanja dvostrukog albuma ”Evo je banja” te je tim povodom Dancing Bear odlučio to više nego dostojno proslaviti objavom sledećih izdanja:

27.05.2022. objavljen je digitalni audio live album ”Goribor – Live” / album s audio snimkom koncerata koji su održani 19. i 20.9.2013.

03.6.2022. stiže nam prvi put dvostruki vinil prvog albuma ”Goribor

17.6.2022. za Record Store Day, kao posebna poslastica za sve fanove i kolekcionare biće objavljen, takođe prvi put i na dvostrukom vinilu album ”Evo je banja”.

Goribor su u svojem standardnom klupskom izdanju (dve gitare, laptop, bubnjevi i vokal) u formaciji: Aleksandar Stojković ST (vokal) , Željko Ljubić Pity (gitara), Miroslav Užarević Uža (gitara, bass) i Darko Urošević (bubnjevi)  dve večeri u prepunom Vintage Industrial Baru septembra 2013. godine po dva sata oduševljavali publiku.

”Bilo je sjajno zaista. Prvi dan je bio rasprodat, ali moram priznati da se nismo nadali da će biti puno i naredne večeri. Publika je bila sjajna kao i uvek u Zagrebu. Uostalom videćete kad izađe DVD“, izjavio je Željko Ljubić Pity posle održanih koncerata i da, uskoro ćete i to videti u nekom video koncertnom izdanju.

Do tada, svi koji vole Goribor mogu pogledati video spot iz snimljenog i montiranog koncertnog video materijala redateljke i producentkinje Jasne Zastavniković i montažera Siniše Berstovšeka, koji donosi dašak te čarolije i magičnih niti kojima smo obavijeni na koncertima Goribora, a za pesmu s kojom je sve i počelo – ”Sjajne niti”.

Foto: promo