Pred dužu pauzu koju će napraviti u koncertnim aktivnostima, Goribor će se “oprostiti” sa publikom u Zagrebu, Novom Sadu i Beogradu.

Muzika Goribora je mešavina trip hopa i hipnotišućeg bluza. Autor tekstova je pesnik i pevač Aleksandar Stojković ST čije pesme su nabijene snažnim emocijama i iskustvom života u Srbiji, u rudarskom gradu Boru.

Interesantno je da je Goribor među onim bendovima koji su veliku bazu fanova stekli prvo van granica svoje zemlje – na domaćem terenu tek kasnije. Ali ko god čuje Goribor, ne ostaje ravnodušan. Samim tim se baza fanova u Srbiji stvorila odjednom i u velikom broju.

Zagrebački koncert održaće 27. septembra u klubu Močvara (karte u preprodaji 55 kn, na dan koncerta na blagajni kluba 70 kn), u Novom Sadu 28. septembra u Clubu Quarter (karte u pretprodaji u Gigs Tix 500 dinara, na dan koncerta na ulazu 700 dinara). Vikend završavaju u prostoru Gun Cluba u Beogradu 29. i 30. septembra koji umnogome doprinosi jedinstvenoj atmosferi koju doživljava publika na nastupima Goribora (karte u pretprodaji u kafeu Šikarica po ceni od 600 dinara).

Muzika Goribora je ,,metafizika života, stanje svesti, uma i osećajnosti”. Njihova muzika je ,,hrabro i beskompromisno ogoljivanje duše”. A snimili su tek dva albuma: ,,Goribor” i dvostruko izdanje ,,Evo je banja” (Dancing Bear, zastupnik za Srbiju Odličan hrčak).

http://www.youtube.com/watch?v=CC9tt_5VHBc&feature=relmfu

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=CC9tt_5VHBc&feature=relmfu]

Foto: Aleksandar Zec

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.