PODELI

Dve godine nakon debi izdanja “Udarci i varnice“, grupa Fitnes objavila je spot za numeru „Srce“ koja se nalazi na ovom albumu.

Fitnes je instrumentalni rock sastav iz Kragujevca čije stvaralačko jezgro čine braća Furunović (Saša, Goran i Aleksandar).

Grupa postoji od 2003. godine i za to vreme je promenila nekoliko postava. Saša i njegov najmlađi brat Aleksandar su osnovali bend, a 2009. godine im se priključuje Goran, pa Furunovići zajedno kreću u slobodnu adaptaciju svojih muzičkih ideja pod imenom Fitnes.

U pitanju je off projekat članova grupe Popečitelji – Saše i Gorana Furunovića.

LP “Udarci i varnice” sadrži deo pesama nastalih u periodu od 2003. godine do danas koje bend već neko vreme izvodi na koncertima. Pored braće Furunović na albumu učestvuje i klavijaturista Aca Pejčić, koji je u bendu svirao od 2009. do 2011. godine. LP je snimljen za jedan dan u sali bioskopa “Šumadija” u Kragujevcu, uz minimalna dosnimavanja (udaraljke i klavijature) u “Furuna House” studiju.

“Materijal za ovaj video smo snimili još na jesen 201.1 godine i od tada se desio niz okolnosti koji su u jednom trenutku doveli i do toga da ostanemo bez snimljenog materijala. Srećom to se u zadnjih mesec dana rešilo i evo konačno tog antologijskog spota. Ovom prilikom bih se zahvalio SKC-u Kragujevac i Ivani Maraš, režiseru Mateji Ristiću i snimatelju Draganu Vildoviću na realizaciji snimanja ovog video materijala koji je danas pred vama“-izjavio je za Megafon Music Saša Furunović, gitarista sastava Fitnes koji je ujedno bio zadužen za konačnu montažu i video editing ovog spota.

Ovaj energični instrumentalni sastav će svoj prvi nastup u 2014. godini održati 13. januara 2014. u kragujevačkom Domu omladine, a album “Udarci i varnice” je dostupan kao besplatan download na bandcamp stranici benda i kao CD koji će se prodavati na koncertima benda.