Rege sastav Mašta Bašta održaće koncert u četvrtak, 6. februara, sa početkom u 20h na dan rođenja Boba Marlija, u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda.

Na koncertu će promovisati svoj istoimeni debitantski CD album koji je objavio Long Play.

“Verujemo da bi ovaj datum trebalo da postane internacionalni praznik mira, ljubavi i tolerancije. Radovi u polju počinju na proleće, a koncertna sezona Mašte Bašte na rođendan Boba Marlija. Neka nam je svima srećan Bob Marley’s Day!”, ističe Mašta Bašta.

Koncertu će prethoditi novinarska promocija CD albuma “Mašta bašta” u utorak 4. februara od 13.00 u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a), na kojoj će govoriti članovi benda Marko Vlajičić i Andrija Daničić, Jovan Matić iz Del Arno benda i Dragan Ambrozić iz DOB-a, a biće predstavljen i novi spot Mašta Bašte.

Ne računajući festivale, bend će u DOB-u 6. februara održati svoj, do sada, najveći koncert, na kome će predstaviti debi album “Mašta bašta”, odsvirati nekoliko novih pesama, i prvi put nastupiti uz live VJ set.

“Imamo i divne goste – Django Hi Fi, čiji smo deo ekipe sa uživanjem slušali u bendovima Wave i Black Ark Crew, kao i CheGuerillaz, koje smo upoznali kao super talentovane klince pune energije na Palilulskoj olimpijadi kulture pre nekoliko godina”, najavljuje bend.

Ulaznice za koncert koštaju samo 400 dinara na blagajni DOB-a i preko mreže Eventim. Na koncertu svi zainteresovani mogu kupiti CD album po promotivnoj ceni.

Pošto lik i delo Boba Marlija prevazilazi muzičke okvire, zato i sam koncert Mašta bašte ima prateći program.

17.00 – Centar za integraciju mladih (CIM) i škola likovnih umetnosti “Šumatovačka” organizovaće likovnu radionicu na temu “Mašta Bašta”

19.00 mališani će svoje radove predstaviti posetiocima koncerta.

CiM će ovom prilikom organizovati i prikupljanje odeće za Svratište za decu ulice, a Mašta bašta poziva: “Pretresite ormane, ponesite garderobu koju više ne nosite!”