Foto: Marko Segedinčev

Grupa Sivi objavila je spot za pesmu „Bledim“, drugi video singl sa albuma „9“ kojim ovaj romantic grunge bend najavljuje izlazak objavljivanje ovog izdanja i na CD-u.

„Spot praktično obeležava dvadeset godina postojanja benda“ kaže autor i frontmen benda Dejan Mrkalj MrKey i dodaje da veruje da je univerzum uređen savršenim matematičkim pravilima kao i muzika, a da ključ za sinhronizovanje sa njegovim muzičkim univerzumom ima oblik broja 9.

„Spot svojom simbolikom ukazuje na dualnu ljudsku prirodu, muški i ženski princip, prošlost i budućnost i naravno crnu i belu spaja u sivu bezvrememsku neutralnost iz koje samo kroz oči deteta čovek može u da spozna svoju individualnost i slobodu“, kaže o ovom ostvarenju Dejan Mrkalj.

Autentičnost benda „Sivi” ogleda se u lirskim, poetski obojenim tekstovima, kao i u muzici, baziranoj na alternativnom rokenrolu. Specifična energija bunta i kvalitet izvođenja nastupe benda uživo čine izuzetnim i nesvakidašnjim iskustvom. Kvalitet „Sivih”, sredinom 2014, prepoznala je renomirana muzička kuća „Multimedia Music”.

Album „9“ je drugi po redu album benda SiVi koji objavljuju pod etiketom Multimedia Music i dostupan je na svim relevantnim muzičkim platformama a uskoro će biti dostupan i u fizičkom, CD izdanju.