Foto: Mislav Bartoš

Legendarni osječki pank-rok bend Gužva u 16-ercu ovih dana proslavlja veliki jubilej 30 godina postojanja i rada. Pošto je Novi Sad važan grad za Gužvu, u kom su uvek imali veliku naklonost publike, odlučili su da održe klupski koncert u Gerili, u subotu 13. aprila.

Na tom nastupu će promovisati svoj novi, četvrti po redu, studijski album “Smrtonosni zadah” sa kog će izvesti nekoliko novih pesama, a ostatak repertoara će činiti najznačajnije pesme iz svih perioda njihove karijere. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1.000 rsd možete kupiti u Gerila baru (Trifkovićev trg 3).

Gužva u 16-ercu je pre svega koncertni bend, a prethodnih decenija nastupali su u svim delovima regiona, ali i u Irskoj, Nemačkoj i Austriji. Neke od pesama poput “Mene više nema”, “Vođa plemena”, “Slavuj”, “Shupack” i “Brigade” su postale prave pank himne bez kojih je teško zamisliti bilo koju plejlistu pankerije širom bivše Jugoslavije.

Prošle godine Muto, Jela, Hrca i Alen su objavili svoj novi album u izdanju izdavačke kuće “Croatia records”. Na ovom izdanju nalazi se trinaest pesama. Ovo izdanje su promovisali na uglavnom rasprodatim koncertima po Hrvatskoj, a sada je došlo vreme i za nastup u gradu u kom su snimili neke od svojih najvažnijih pesama. Zato vas pozivamo u Gerilu, u subotu 13. aprila.

Foto: Mislav Bartoš