PODELI

Sinoć je u Zaječaru završena 50. jubilarna zaječarska Gitarijada. Pobednici, po odluci stručnog žirija, je bend Hadži prodane duše iz Užica.

Ovaj alter-garage rok četverac iz Užica za sebe kaže da su prodali dušu đavolu, a na sceni se izdvajaju kao jedan od originalnijih mlađih sastava na regionalnoj sceni. Rok sastav Hadži prodane duše osnovan je 2009. godine. Svojim nastupom na Gitarijadi osim na publiku, ostavili su snažan utisak i na stručni žiri koji je jednoglasno odlučio da upravo oni budu najbolji demo bend jubilarne Gitarijade.

Žiri 50. Gitarijade koji je doneo odluku je bio jednoglasan i radio je u sastavu:  Jadranka Janković, PR i rok novinar, Milan Dujmović, profesor gitare i kompozitor, Stanoje Jovanović, profesor klavira i direktor muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, Gale (Kerber) i Milan Mumin (Love Hunters).

Specijalnu nagradu po glasovima publike osvojio je banjalučki bend LSD.

Dvanaest demo bendova koji su se takmičili u polufinalu i finalu Gitarijade, plasirali su se na ovaj festival pobedama na Mini Gitarijadama koje su održane u Užicu, Sremskoj Mitrovici, Kosovskoj Mitrovici, Čačku, Valjevu i Zrenjaninu, odlukom žirija i pobedom na nekom od partnerskih festivala u regionu.

Osim takmičarskih, zaječarska publika gromoglasno je pozdravljala i bendove koji su nastupili u revijalnom delu 50. Gitarijade: Uriah Heep, Kerber, Love Hunters, Bjesovi, Eyesburn, Riblja čorba, Zlatni prsti, Teška industrija, Ritam nereda, Ortodox Celts i Van Gogh i prošlogodišnji pobednici Gitarijade, Syleth iz Rijeke.